Gündem
17 Kas 2020 20:09 Son Güncelleme: 17 Kas 2020 20:16

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı! Hafta sonu sokağa çıkma yasağı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilim Kurulu’nun önerilerinin görüşüldüğü Kabine sonrası açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bilim Kurulu’nun önerilerinin görüşüldüğü Kabine sonrası açıklama yaptı.

Toplantıda sokağa çıkma yasağının da görüşüldüğü biliniyordu. Cumhurbaşkanı yaptığı açıklamada, hafta sonları saat 10.00-20.00 saatleri dışında sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanının açıklamasına göre restoran ve cafeler sadece paket servis yapabilecek, tüm spor müsabakaları seyircisiz olacak, sinemalar yılsonuna kadar kapalı olacak ve kıraathaneler faaliyetlerine bir süre ara verecek.

Erdoğan ayrıca, ara tatilde olan okullardaki eğitim-öğretim, yıl sonuna kadar online olarak sürdürüleceğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları şöyle:

“Aziz milletim şimdiye kadar 1 milyon 300 bin kişinin hayatına mal olan korona virüs salgını tüm dünyada yayılmaya devam ediyor. Bu salgının önüne geçecek kesin bir çare kalmadı. Aşı çalışmalarında gelişmeler yaşanmaklar, tehdit ediyor.

Yeniden tırmanışa geçen hasta ve vefat sayıları yeniden artışa geçti. Ülkemizde de başta İstanbul ve diğer şehirlerimizdeki hasta ve vefat sayıları artışına dikkat etmemiz gerekiyor. Maske, mesafe ve temizlik kurallarına riayet ederek bu dalgayı atlatacağız.

Şayet salgının seyri böyle devam ederse, hepimizin canını sıkan tedbirler yeniden gündeme gelir. Kısa çalışma ödeneğinden sosyal yardımlara kadar milletimizin yanındayız.

Milletimizden bu fedakarlıkların boşa gitmemesi nedeniyle daha fazla hassasiyet için katkı bekliyoruz. Yaşanan sıkıntıların elbette farkındayız. Bu salgın illetinden bir an önce kurtulup, hedeflerimize daha fazla odaklanmamız gerekiyor. Yeni tedbirleri hayata geçirmeye karar verdik.

Hafta sonları tedarik ve üretim zincirleri arasında 10 ile 20.00 saatleri arasında sokağa çıkılmayacak. Alışveriş merkezleri, berberler, saat 10.00- 22.00 arasında çalışacak. Tüm spor müsabakaları seyircisiz oynanmaya devam edecek. Halı sahaların faaliyetlerine ara verilecek.

Restoranlar paket servisi haricinde hizmet vermeyecekler. Sigara içme yasakları sürecek. İl Hıfzıssıhha Kurulları bu sınırlamayı sürdürebilecek. Kamu ve özel iş yerlerinde esnek uygulamalara hassasiyet gösterilecek. Tüm bu hususlarla ilgili ayrıntılar İçişleri Bakanlığı’nın genelgesinde yer alacak.”