Polemik & Kulis
18 Oca 2022 07:39 Son Güncelleme: 18 Oca 2022 09:40

Cumhur İttifakı’nda ‘yaprak dökümü’ iddiası! ‘Birçok isim Mart ayında parti değiştiriyor…’

Ekonomiye ilişkin dikkat çeken analizleri ile tanınan Atilla Yeşilada'dan bu kez AK Parti ve MHP'ye dair gündemi sarsacak bir iddia geldi.

Ekonomist Atilla Yeşilada son dönemdeki politik gelişmelere ilişkin dikkat çeken değerlendirmelerde bulundu. Milli Gazete'de yer alan habere göre Mart ayı itibari ile hükümetin yeni ekonomi modelinin başarısızlığa uğrayacağını öne süren Yeşilada, söz konusu gelişmenin ardından da AK Parti ve MHP'de ciddi kopuşların yaşanacağına dikkat çekti.

Atilla Yeşilada, Gelecek Partisi'nden çok sayıda AK Partili ve MHP'li ismin kendileri ile görüştüğüne ilişkin duyum aldığını da söyledi.

GELECEK PARTİLİ SELÇUK ÖZDAĞ DA AÇIKLAMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde Gelecek Partisi Genel Başkan yardımcısı Selçuk Özdağ yaptığı açıklamada 40 civarında yeni ve eski AK Parti milletvekili ile görüştüklerini açıklamıştı.

 Orhan Uğurluoğlu'na konuşan Özdağ, şu ifadeleri kullanmıştı:

“Yaptırdığımız anketlere göre yüzde 10 barajını aştık. AKP ve MHP'den bıkan, ezilen, ekonomik buhran altında çaresiz kalan yüzbinlerce seçmen Gelecek Partisi'ni tercih ediyor.

Çok sayıda milletvekili ile görüşüyoruz. Eski ve yeni tüm vekiller Cumhur İttifakı'ndan da ucube rejimden de şikâyet ediyorlar. AKP'nin kötü yönettiğinin ve seçimi kazanamayacağının farkındalar. AKP'den yaklaşık 40 milletvekili ile görüşüyoruz. Eskiler de dahil edildiği zaman bu sayı 60'ları buluyor.

Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu görüşüyor, ben görüşüyorum diğer parti yetkililerimiz görüşüyor. Siyasetin içerisinden gelen hepimiz görüşüyoruz.

Aynı şekilde MHP'li vekiller ile de görüşüyoruz. Anavatan Partisi'nde, Doğru Yol Partisi'nde siyaset yapmış eski vekiller ile de görüşüyoruz.”