Polemik & Kulis
21 Oca 2022 10:54 Son Güncelleme: 21 Oca 2022 12:06

Cumhur İttifakı’na dair çarpıcı kulis bilgisi! Bir parti daha katılıyor…

Cumhur İttifakı’na dair çarpıcı bir kulis bilgisi geldi. Konuşulanlara göre bir parti daha ittifakta yerini alacak.

Yeniden Refah Partisi'nin Cumhur İttifakı'na katılmasının gündemde olduğu ileri sürüldü.

Milliyet'ten Ayşegül Kahvecioğlu'nun haberine göre; AK Parti ve MHP, yeni seçim yasası üzerindeki görüşmelere AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ve MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız’ın yaptığı son toplantı ile noktayı koydu. 15 maddeden oluşacak teklifin en geç şubat ortasına kadar Meclis gündemine getirilmesi planlanıyor. Teklifin en önemli düzenlemesi yüzde 10’luk seçim barajının yüzde 7’ye düşürülmesi olacak.

AK Partili yetkililer, seçim yasasının Meclis takvimi ile ilgili “Haziran'da seçim olacağı için teklif, şubatta gelecek. Çünkü ilgili yasanın seçim kararının alındığı tarihte yürürlükte olması gerekiyor” dedi.

‘İTTİFAKA KATILACAK…’

Haberde, AK Parti kulislerinde, Yeniden Refah Partisi’nin Cumhur İttifakı’na katılmasının gündemde olduğunun konuşulduğu da belirtildi.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Mustafa Balbay da konuyla ilgili olarak geçen ay kaleme aldığı yazısında Ankara kulislerinden şu bilgileri aktarmıştı:

“Fatih Erbakan’ın Saray’dan gelen 'Cumhur’a gir' çağrılarına şu karşılığı verdiği ifade ediliyor:

'Biz ayrı bir siyasi parti olarak varlığımızı ispat etmemiz gerekli. Bu aşamada Cumhur İttifakı’na katılamayız.'

Saray doğası gereği, yanıt istediği gibi değilse onu yanıt saymıyor. Yeniden yanıt istiyor. İkincisi de istediği gibi bir yanıt değilse bir yanıt daha istiyor. Son giden yanıtın şu olduğunu duyuyoruz:

'Eğer ileride bir ittifaka gitmek gerekirse Yeniden Refah Partisi’nin tercihi Cumhur İttifakı olacaktır.'”