Polemik & Kulis
07 Şub 2013 15:34 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:00

ÇUKUROVA GRUBU ÇALIŞANLARINA UMUT; TELIA SONERA'DAN SÜRPRİZ HAMLE!(MEDYARADAR/ÖZEL)

Çukurova'nın artık Turkcell Türk kalsın demesine gerek kalmadı. Telia Sonera Turkcell'de çözümü de sağlayacak yeni Avrasya Başkanı olarak bir Türk'ü atadı.

Çukurova Grubu’nun artık Turkcell Türk kalsın demesine gerek kalmadı.Telia Sonera Turkcell’de çözümü de sağlayacak yeni Avrasya Başkanı olarak bir Türk’ü atadı.

Kcell’in CEO’su Veysel Aral, TeliaSonera Avrasya Bölgesi Başkanlığı’na atandı.

KazakCell CEO’su Veysel Aral, TeliaSonera’nın, Türkiye’yi de içine alan Avrasya bölgesindeki 9 ülkenin; Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan, Moldova, Nepal, Özbekistan, Tacikistan ve Rusya’nın faaliyetlerinden sorumlu olacak. TeliaSonera’nın grup yönetimi üyesi de olan Aral böylece, TeliaSonera’nın global stratejisinde söz sahibi olan ilk Türk yönetici unvanını da elde etmiş oldu. 

Türkiye dahil bütün Avrasya’yı bir Türk’e emanet eden Telia Sonera bu hamlesiyle Turkcell’de çözüm istediğinin, Turkcell’in Türk şirketi olarak kalmasına destek verdiğinin de altını çizmiş oldu. 

Bu atama ile Çukurova Grubu'nun da kredi bulma konusunda rahatlayacağı ve Telia Sonera ile anlaşabileceği konuşuluyor. Çukurova Grubu'nun Turkcell hisselerine sahip olmak için girdiği kredi süreci aylardır maaş alamayan Show TV, Akşam, Skyturk360 başta olmak üzere tüm grup çalışanlarını yakından ilgilendiriyor. Kredinin miktarının birikmiş tüm personel alacaklarını da kapsayacak şekilde ayarlanmasına da bu gelişmeden sonra kesin gözüyle bakılıyor.

MEDYARADAR/ÖZEL