Televizyon
08 Eki 2012 12:33 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 14:14

CÜBBELİ'DEN SABA TÜMER VE YAŞAR NURİ'YE SALVOLAR!

Kamuoyunda Cübbeli Hoca olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Saba Tümer ve Yaşar Nuri Öztürk'e saydırdı.

Cübbeli Ahmet Hoca’nın 4 Ekim 2012 Perşembe günü Metris Cezaevi’nden yazdığı mektup Cübbeli’nin facebook ve twitter sayfalarında da yayınlandı.

DÜNYADA ÇOK GÜLEN AHİRETTEKİ DURUMU BİLİNMEYEN
Cemaatine uzun bir mektupla seslenen Cübbeli Ahmet Hoca’nın hedefinde iki isim vardı. Bunlar Show TV ekranlarında birlikte program yapan Saba Tümer ve ünlü ilahiyat profesörü Yaşar Nuri Öztürk’tü. Saba Türmer’i ’dünyada çok gülen ama âhiretteki durumu bizce bilinmeyen kadın ın ’ şeklinde tanımlarken, Öztürk’ü de ’Bu kadar ilim tahsil edip kafir olabilen adam’ sözleriyle tanımladı.

İşte Cübbeli’nin mektubundaki o satırlar

İki hafta kadar önce Yaşar Nuri, o dünyada çok gülen ama âhiretteki durumu bizce bilinmeyen kadının programında haşr-ı ecsâdı yani bedenlerin dirilmesini inkar ederek küfrünü kustu, ben onun bu şirk görüşünü açıkça dillendirdiğini ilk defa kulaklarımla duydum. Bu kadar ilim tahsil edilip de nasıl kâfir olunabiliyor diye düşünürken dondum kaldım ve iman kelimesini tekrar ederek imandan sonra kâfir olmaktan Rabbime sığındım.

ADAMIN BİRİ
O programda adamın birinin “Dirilme ruha mıdır? Yoksa beden de dirilecek mi?” şeklindeki hatalı sorusuna cevap veren bu şahıs: “Beden çürüyüp gidecek, yok olacak, dirilecek ruhtur. Bedenin dirileceğini Gazâlî gibi saltanat yalakası adamlar söylüyor. O, cesetlerin dirileceğini inkar eden İbni Sina ve Fârâbî gibi adamları tekfir ediyor (kâfir sayıyor) halbuki Gazâlî, İbni Sina’nın sümüğü etmez, Gazâlî İslam’ın anasını belledi” diyerek konuşanı da, kabul ederek dinleyeni de kâfir edecek ne hezeyanlar savurdu, Rabbim şerrinden muhafaza eylesin.