Gündem
08 Tem 2011 10:50 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:33

CÜBBELİ HOCA HAYRANI PASCAL NOUMA MÜSLÜMAN MI OLDU?

Beşiktaş Futbol Takımı'nın efsane futbolcusu Pascal Nouma'nın, geçtiğimiz günlerde Cübbeli Ahmet Hoca ile yolları kesişti.

Ehli Sünnet’in son yıllardaki en önemli savunucularından Ahmet Mahmut Ünlü Hocaefendi ile Bursa feribotunda görüşen Nouma, Müslüman olmayı düşündüğünü belirtti.

Türkiye’de Beşiktaş Futbol Takımı’nda top koşturduğu yıllarda herkesin sevgisini kazanan efsane futbolcu Pascal Nouma, mensup olduğu Hristiyanlık Dini’nden vazgeçip Müslüman olmayı düşünüyor. Son yıllarda İslam Dini ve Ehli Sünnet yolunun en önemli savunucularından Cübbeli Ahmet Hoca, birçok insanın Hidayet bulmasına vesile olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda bir haber Ajansının mikrofonlarına 2 yıldır Müslüman olmayı düşündüğünü belirten Nouma, ‘Son yıllarda İslam Dinine büyük yakınlık duyuyorum. Müslüman olursam ismimi de Numan koyacağım’ sözlerini sarf ederek büyük dikkat çekmişti. Geçtiğimiz Cumartesi günü Bursa Vakıf Köy Pınar Eğitim ve Kültür Merkezi’nde yapılacak olan sohbet için yola çıkan Cübbeli Ahmet Hoca, Pendik-Yalova feribotunda Cezayir Asıllı Fransız Pascal Nouama ile karşılaştı. Aynı feribotta yolculuk yapan Nouma, Ahmet Hocaefendi’nin de feribotta olduğunu öğrenince soluğu hocaefendinin aracında aldı. Araca binerken Cübbeli Ahmet Hoca’ya ‘Selamün Aleyküm’ diyerek selam verip yanına oturdu. Hocaefendi’ye ‘Nasılsınız iyi misiniz?’ Sorularını sorduktan sonra kendisiyle tanıştı. Ve hatıra fotoğrafı çektirerek kısa bir sohbet etti. Daha sonra Cübbeli Ahmet Hoca’yı çok sevdiğini belirten Nouma, ilk fırsatta sohbette de bulunacağını ifade etti.