Gündem
10 Eyl 2020 12:40 Son Güncelleme: 10 Eyl 2020 13:07

Cübbeli Ahmet'ten iç savaş iddiası: 2 bin selefi dernek silahlanıyor

'Cübbeli Ahmet' adıyla bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, Türkiye'de 2 bin Selefi derneğin bulunduğunu ve bunların silahlandığını öne sürüp 'İç savaş' uyarısı yaptı.

Uşşaki “şeyh”i Eyüp Fatih Şağban’ın bir müridinin kız çocuğunu istismar etmesi sonrası cemaat ve tarikatlar bir kez daha tartışma konusu olurken CNN Türk televizyonu, İsmailağa Cemaati'nin önde gelen ismi Ahmet Mahmut Ünlü'yü canlı yayın konuğu yaptı.

“Tarafsız Bölge” programında Ahmet Hakan, Hakan Bayrakçı ve Nedim Şener’in sorularını cevaplayan Ünlü, programda son dönemde Türkiye'de artan selefi akımlara ve bunların dernekleşme faaliyetlerine dikkat çekip "iç savaş" uyarısı yaptı.

Türkiye'de 2 bin selefi derneğin olduğunu söyleyen Ünlü, "Şahıslar pompalı mompalı. İç savaşa hazırlanıyorlar. Özellikle Batman, Adıyaman taraflarında çok selefi akım var. Selefi tarafıyla İran yanlısı Şii tarafın çatışması hazırlanıyor. Barut gibi. Bu silahlanmayı durdurun.

Yarın bu işin önünü alamayız. Birisi 'şeyhim ' diye cihatilan edecek öbürü mehdiyim diyecek. Birbirine öldürür bu müslüman millet. Asker bunları vurmak zorunda kalacak. İzmir kaynıyor. Bunlar nasıl müsaade ediliyor. Mutlaka kontrol edilmesi lazım." ifadelerini kullandı.