Gündem
15 Ağu 2022 17:51 Son Güncelleme: 15 Ağu 2022 17:53

Cübbeli Ahmet'ten bu görüntülere tepki! "Aslâ kabûl edilemez"

Trabzon'da Başpapaz Bartholomeos'a sırtında "Ekümenik Patrik" yazan bir Trabzonspor forması hediye edildi.

Türkiye'nin önemli inanç merkezlerinden Sümela Manastırı'nda, Hristiyan aleminde "Meryem Ana'nın göğe yükseliş günü" olarak kabul edilen ve Hristiyan Ortodokslarının da katıldığı ayin, Fener Rum Patriği Bartholomeos yönetiminde yapıldı.  

Fener Rum Patriği Bartholomeos’a İş adamı Efkan Başkan tarafından havalimanında ‘Ekümenik Patrik’ yazılı Trabzonspor forması hediye edildi.

Bu görüntülere Cübbeli Ahmet'ten tepki geldi.

Cübbeli Ahmet yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Trabzon'umuzu, Bartholomeos'un ekümenikliğini kutlama yeri yapan Efkan isimli şahsı da bu görüşte olan diğer şahısları da dînimizin ve devletimizin hassas olduğu konularda yanlış yapmamaya dâvet ediyorum.

Milliyetçiliğin merkezi kabûl edilen Karadeniz'de ve özellikle Trabzon'da Bartholomeos'u formayla karşılayıp üzerine de devletimizin sınırlarını aşan bir patriklik yetkisini ifâde eden "Ekümenik" tâbirini yazan bir zihniyet aslâ kabûl edilemez ve Trabzonspor'un forması buna âlet edilemez. Bundan bütün Müslümanlar rahatsız olmuştur.

Ekümeniklik projesi İstanbul'da Suriçi'nde Vatikan gibi müstakil bir devlet kurulup buranın Hristiyanlaştırılması için hedeflenen bir oluşumdur.

Bu takdirde Fâtih, Yavuz ve Kânûnî dâhil bütün pâdişâhlarımızın ve birçok ulemâ ve evliyâmızın kabirleri dâhil Hristiyanların eline geçme tehlikesi vardır.

Böyle bir ünvânı Fener Patriği'ne lâyık gören bir kişi şuurlu bir Müslüman ve Trabzonlu olamaz. Bu zihniyete mensûb olanlar olsa olsa gâvur pabucu yalayan ve İslâm kimliğini hiçe sayan şahıslar olabilir."

BAHÇELİ'DEN TEPKİ

Bartholomeos’ya hediye edilen formada yer alan “Ekümenik” ifadesine ise MHP lideri Devlet Bahçeli tepki gösterdi.

Yazılı açıklamalarda bulunan Bahçeli, “Son günlerde ardı arkasına sahnelenen provokasyonlar, milli birliğimizi ve dayanışma ruhumuzu hedef alan sabotajlar bizi yolumuzdan çeviremeyecektir. Bu provokasyonlardan birisi de Sümela Manastırı’nda 9’ncu kez ayin yapmak için Trabzon’a gelen Fener Rum Patriği Bartholomeos’a ekümenik yazılı Trabzonspor formasının hediye edilmesidir. Bu yürek yaralayıcı tertip skandal olmasının ötesinde tahrik, tahrip ve taciz tonu çok yüksek bir meydan okumadır” dedi.

HÜSEYİN BAŞ: KABUL EDİLEMEZ

BTP Lideri Hüseyin Baş ise şu ifadeleri kullandı: 

"Trabzonspor üzerinden sevimli gösterilemeye çalışılarak Pontus idealleri için kendilerine alan açmaya çalışan Patrik Bartelemehos’a, Lozan ve Türkiye Cumhuriyeti yasaları ile kulanılması yasaklanan “ekümenik” unvanı yazılı Trabzonspor forması hediye edilmesi kabul edilemez."