Polemik & Kulis
17 Ağu 2021 16:58 Son Güncelleme: 17 Ağu 2021 17:00

Coşkun Aral Afganistan'da nasıl idamdan döndü?

Uzun yıllar Afganistan'da Taliban'ı yakından takip eden, tarihi haber ve röportajlara imza atan gazeteci Coşkun Aral katıldığı bir televizyon programında Taliban'ın kendisini neden idam etmek istediğini, ve kurşuna dizilmekten son anda nasıl kurtulduğunu anlattı..

Taliban'ı uzun yıllardır yakından takip eden ve bu milis gücü en iyi tanıyan gazetecilerden olan savaş muhabiri Coşkun Aral Afganistan'da yaşanan son gelişmeler üzerine örgütle ilgili önemli bilgiler paylaştı.

Halk TV'de yayımlanan "Parantez" programında Sorel Dağıstanlı'nın sorularını yanıtlayan Coşkun Aral, "Taliban yönetimi tarafından idamla yargılandınız. Neden sizi idam etmek istediler?" sorusuna yanıt verdi.

Coşkun Aral, Afganistan'da Taliban güçleri ile bir arada bulunduğu dönemde yaşadıklarını şu sözlerle anlattı;

"Ayaküstü bir mahkemeydi, benim Müslüman olmadığımı casus olduğumu söylediler. Gerekçe olarak da tuvalet ihtiyacımı ayakta gidermemden ötürü böyle bir saptama sonucu, "Müslümanlar ayakta yapmazlar, diz çökerek yaparlar, sen bunu yapmadığına göre sen casusun" deyip beni yargıladılar... Ama Allah'tan Suudi Arabistan'da Türkleri görüp, Türklerin tuvalet ihtiyacını böyle yaptıklarını gören bir Afgan vasıtasıyla, onun benim lehime yapmış olduğu tanıklık sonucu kurtuldum."