Gündem
18 Mar 2020 16:56 Son Güncelleme: 18 Mar 2020 17:00

Corona Virüsü Bilim Kurulu üyesinden çarpıcı iddia: Kritik eşiğe ulaştık

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, kişisel Twitter hesabı üzerinden dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs, Türkiye’de de görülmüş ve 98 vakanın olduğu açıklanmıştı. Koronavirüsten dolayı 1 kişi de hayatını kaybederken art arda önlemler alınıyor.

“TÜM ENERJİMİZİ İTALYA OLMAMAYA HARCAMALIYIZ”

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye’nin kritik eşiğe ulaştığını ifade etti. Azap, Türkiye’nin artık Hong Kong, Singapur olma şansını kaybettiğini ve tüm enerjisini İtalya gibi olmamak için harcaması gerektiğini belirtti.

Azap, “Türkiye kritik olgu eşiği olan 100'e ulaştı. Az test yaptığımızı, hastaların %20'sinin hastaneye gelip tanı aldığı düşünürsek kritik eşiğe günler önce ulaşmış olmamız da olası. Hong Kong, Singapur olma şansımızı kaybettik. Bundan sonra tüm enerjimizi İtalya olmamaya harcamalıyız” açıklamasında bulundu. Azap devamında, Türkiye’nin bu salgını kontrol edebilecek sağlık alt yapısının olduğunu dile getirdi.