Gündem
19 Ağu 2016 12:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 21:29

Cono'ların kavgası İngiltere basınını 'şok' etti

Adana'da Cono Aşireti'nden küçük çocukların kavgası İngiltere basınında şok etkisi yarattı.

Dün Adana’da kavgalarıyla ünlü Cono Aşireti mensubu kadınlar arasında çocukları nedeniyle çıkan tartışma kavgaya dönüşmüştü. Birbirlerine hakaret edip taş atan kadınları, eşleri güçlükle sakinleştirirken, kadınların kavga sırasında yaptıkları ilginç hareketleri çevredekiler şaşkınlıkla izlemişti.

KAVGA NEDEN ÇIKTI?

Ulubatlı Hasan Mahallesi’nde meydana gelen olayda 2 küçük çocuk kavga etmişti. Bu durumdan haberdar olup sokağa dökülen Cono Aşireti mensubu kadınların sözlü tartışması, taşlı kavgaya dönüştü. Çoğu akraba olan ve oturdukları evler arasında 50 metre bulunan taraflar, birbirlerine hakaret edip taş attı. Bu arada 2 kadının karşı tarafa, eteklerini kaldırıp hareketlerde bulunmalarını çevredekiler şaşkınlıkla izledi. Cep telefonu ile çekilen görüntülerde, birbirlerine saldırmak isteyen kadınları, erkeklerin güçlükle sakinleştirdiği görüldü.

İNGİLİZ BASINININ DİKKATİNİ ÇEKTİ

Yaşanan kavga ve kadınların birbirlerine yaptığı hareketler bugün İngiliz Daily Mail'de yer aldı. Haberde 'şok anı' ifadesi kullanıldı. Haberde, Conoların adını 1911'de Toros Dağları'nın eteklerinde doğan Cono Ahmet'ten aldığı bilgisine de yer verildi. Cono Ahmet'in Adana'dan önce Bulgaristan, Suriye, Irak, İran, Ürdün'de yaşadığı ve bir çok kez evlendiği belirtildi. Cono Ahmet'in 1985 yılında hayatını kaybettiğinde, Conoların 300 haneli bir aşiret haline gelmiş olduğu belirtildi. Cono Ahmet'in 42 çocuğu 150 torunu olduğu belirtiliyor.