Gündem
20 Ağu 2011 11:48 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:42

ÇOK ZOR DURUMDA KALDI! YENİ ŞAFAK'IN BDP MANŞETİ SALİH TUNA'YI YAKTI!

Yeni Şafak yazarı Salih Tuna ile yazar Erdoğan Aydın canlı yayında BDP'yi hedef gösteren 'Katil Sizsiniz' manşeti için tartıştı.

Yeni Şafak gazetesinin tepki çeken BDP manşet Habertürk ekranlarında tartışma yarattı. Türkiye'nin Nabzı programına konuk olan Yeni Şafak yazarı Salih Tuna ile yazar Erdoğan Aydın BDP'yi hedef gösteren 'Katil Sizsiniz' manşeti için tartıştı.

Salih Tuna, BDP Grup Başkanı Selahattin Demirtaş'ın olumlu açıklamalarıyla övgüyü hakettiğini söyerken medyada BDP'ya karşı çok kıyıcı bir dil kullanıldığını söyledi. Tam bu noktada araya giren Erdoğan Aydın, Tuna'ya kendi gazetesi Yeni Şafak'ın tepki çeken BDP manşetini hatırlatınca Tuna zor durumda kaldı. 1990'ların Hürriyet'inin Kürtlere dönük yayınlarını bugün Yeni Şafak'ın üstlendiğini söyleyen Aydın tepki çeken manşeti eleştirdi. Salih Tuna ise aynı gazetede kendisinin, Yasin Aktay ve Hilal Kaplan gibi yazarların da yazdığını vurgulayarak o manşeti değil gazetesini savundu. 'Öyle düşünmeyin, yazı işlerindeki arkadaşlar da bizim gibi düşünüyor. Tek bir manşetle değerlendirmeyin, o konuda sorun yok' diyen Tuna   Kürt sorununa demokratik ve özürlükçü bir açıdan yaklaştığını söyledi.

Tuna ya kendi gazetesi Yeni Şafak'ın tepki çeken BDP manşetini ya unuttu ya da kendi gazetesini de hedef alan bir eleştiri aldı. Ancak sonuç olarak Yeni Şafak'ın BDP manşeti, gazetenin yazarlarını zor durumda bırakmaya devam ediyor.