Çok sayıda il fırtınaya teslim! Çatılar uçtu, dev hortumlar çıktı

Meteorolojinin 45 il için sarı kodlu uyarısının ardından, çok sayıda ilde sağanak yağış ve fırtına etkisi görüldü.

Çok sayıda il fırtınaya teslim! Çatılar uçtu, dev hortumlar çıktı - Sayfa 1

Türkiye'nin birçok ilinde sağanak yağış ve fırtına etkili oldu. İzmir ve Marmaris'te hortum oluştu. Antalya'da dev dalgaların arasında kalan genç, son anda kurtarıldı. Başkent Ankara'da ise fırtınanın etkisiyle bir apartmanın çatısı uçtu, etrafa saçılan malzemeler 4 otomobilde hasara neden oldu.

110
Çok sayıda il fırtınaya teslim! Çatılar uçtu, dev hortumlar çıktı - Sayfa 2

ENERJİ NAKİL HATLARINDA PATLAMA
Muğla'nın Ula ilçesinde sabah saatlerinde başlayan sağanak yağış ve fırtına sonrası evlerin ve araçların yakınından geçen enerji nakil hatları birbirine temas etmesi sonrası şiddetli patlamalar yaşandı. Fırtına nedeniyle elektrik kesintisi yaşandı.

210
Çok sayıda il fırtınaya teslim! Çatılar uçtu, dev hortumlar çıktı - Sayfa 3

İZMİR'DE DEV HORTUM
Sağanak yağıştan sabahın ilk saatlerinde İzmir de nasibini aldı. Kentte kapalı hava ve aralıklarla hafif yağmur sürerken, Foça'nın Yenifoça Mahallesi açıklarında dev bir hortum oluştuğu görüldü. Vatandaşlar tarafından cep telefonu kamerasıyla görüntülenen hortum, bir süre sonra karaya ulaşmadan kayboldu.

310
Çok sayıda il fırtınaya teslim! Çatılar uçtu, dev hortumlar çıktı - Sayfa 4

HORTUM BELEDİYE BİRİMLERİNİ VURDU
Muğla'nın Marmaris ilçesinde dün gece başlayan ve bugün sabaha karşı etkisini gösteren fırtınanın ardından çıkan hortum sebebiyle Marmaris Belediyesi ve Muğla Büyükşehir Belediyesi'nin birimlerinde hasar meydana geldi.

410