Gündem
01 Ağu 2023 00:17 Son Güncelleme: 01 Ağu 2023 00:28

Çok sayıda İHA alan Ukrayna'dan yeni hamle

Türkiye'den çok sayıda İHA alan Ukrayna, Baykar Makina ile insansız hava araçlarının bakım ve onarımı için bir servis merkezi inşa etmek üzere anlaşma imzaladığını duyurdu. Buna göre, Türk şirketi Baykar ile Ukrayna arasında bir iş birliği anlaşması imzalandı.

Ukrayna, Rus güçlerine karşı mücadelesinde bir 'drone ordusu" oluşturmak için yerli üretimini artırmaya çalışıyor.

euronews'teki habere göre Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada Genel Sekreter Kostiantin Vaşenko "Bir hizmet merkezinin oluşturulması, Ukrayna'nın savunma yeteneklerinin güçlendirilmesine önemli bir katkı sağlayacak ve zafere yakınlaşmamıza yardımcı olacaktır," ifadelerini kullandı.

10 bin İHA operatörü

Ukraynalı üreticiler yerli İHA üretimini hali hazırda keskin bir şekilde artırmış durumda. Bu üretimden sorumlu başbakan yardımcısı Mykhailo Fedorov geçen hafta yaptığı açıklamada, 10 binden fazla İHA operatörünün eğitildiğini söyledi.

Hem Ukrayna hem de Rus kuvvetleri, savaş sırasında keşif ve saldırı amacıyla büyük küçük, profesyonel veya amatör çok çeşitli İHA kullandı.

Ukrayna'nın Stratejik Endüstriler Bakanı Oleksandr Kamyşin, Baykar'ın Ukrayna'da Bayraktar İHA'ları üretmek için bir fabrika inşaatına başladığını bildirdi.