Gündem
21 Haz 2023 21:11 Son Güncelleme: 21 Haz 2023 21:19

Çok konuşulacak 'yerel seçim ittifakı' iddiası!

'Değişim' seslerinin yükseldiği CHP ve İYİ Parti'de kurultay süreci devam ederken; gazeteci Çağlar Cilara'dan dikkat çeken açıklamalar geldi. CHP'de mevcut yönetimin devam etmesi halinde küskün isimlerin belediye başkan adaylığı için İYİ Parti ve Memleket Partisi'nin kapısını aşındıracağını savunan Cilara, iki parti için çok konuşulacak 'yerel seçim ittifakı' iddiasını ortaya attı.

Seçimlerin ardından 'değişim' sancısının yaşandığı muhalefette gözler CHP ve İYİ Parti'ye çevrilmiş durumda. İki parti de kurultay sürecini başlarken, özellikle CHP'de 'değişim' sesleri yükselmeye devam ediyor. Yaklaşık 8 ay sonra yapılacak yerel seçimler öncesinde muhalefetin nasıl bir yol haritası belirleyeceği merak edilirken; gazeteci Çağlar Cilara'dan çok konuşulacak 'yeni ittifak' iddiası geldi.

CANLI YAYINDA ÇOK KONUŞULACAK 'YENİ İTTİFAK' AÇIKLAMASI

Haber Global'de açıklamalarda bulunan Cilara, İYİ Parti ve Memleket Partisi'nin yerel seçim ittifakı yapabileceğini söyledi. CHP'de mevcut yönetimin devam etmesi halinde küskün bazı CHP'li seçmenlerin İYİ Parti ve Memleket Partisi'ne yönelebileceğini belirten Cilara, belediye başkan adaylıkları ile ilgili de dikkat çeken ifadeler kullandı.

Cilara'nın açıklamalarından öne çıkan satır başları şöyle;

"CHP'Lİ KÜSKÜNLER ADAYLIK İÇİN İKİ PARTİNİN DE KAPISINDA SIRAYA GİREBİLİR"

"İYİ Parti'nin kongre sürecinden sonra daha net bir tablo görebiliriz. Fakat Memleket Partisi'nin kapısı CHP'nin küskünleriyle dolup taşabilir. Belediye başkanlığı adaylıkları için CHP'nin önemli aktörleri Memleket Partisi'nin kapısında sıraya girebilir. Bu görüntüleri de göreceğiz.

İkincisi; İYİ Parti'de eğer kongre sürecinden sonra yeni yönetim yerel seçimlerle ilgili iddialı bir karar alırsa, 'kendi adaylarımızı çıkartacağız' derlerse orada da CHP'nin küskünlerinin bir kısmı aday olmak için İYİ Parti'nin kapısını aşındırabilir."