Gündem
27 Ara 2010 14:42 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:54

ÇOK GİZLİ BELGELERİ NEDEN İMHA ETTİ? MEHMET BARANSU MEDYARADAR'A AÇIKLADI!

Taraf gazetesi muhabiri Mehmet Baransu, askeri savcılıkta verdiği ifadede çok gizli belgeleri imha ettiğini açıkladığı yolundaki haberler konusunda neler söyledi?

İşte Mehmet Baransu’nun Medyaradar’a yaptığı açıklama....

1: Balyoz Darbe Planı ile ilgili olarak Taraf’ın elde ettiği bütün belgelerin orijinalleri, hiçbir eksik olmaksızın ve üzerlerinde hiçbir ekleme/çıkarma yapılmaksızın tarafımdan resmi tutanakla savcılığa teslim edilmiştir.
2: Balyoz’la ilgili haber yaparken bazı belgelerin fotokopilerini ve bilgisayar çıktılarını, Taraf’ın İstanbul Merkez Bürosu dahilinde kullandık. Daha sonra bu belgelerin bir kısmının “Çok gizli, devletin güvenliğine ilişkin açıklanması yasak olan belgeler” niteliği taşıdığını da hesaba katarak, elimizdeki kopyaların önemli bölümünü imha ettik. İmha edilen her şey bizim tarafımızdan haber yazımı aşamasında kullanılan belge kopyalarıdır. Bu belgelerin orijinallerinin tamamı savcılığa teslim edilmiştir. Hiçbir orijinal belge imha edilmemiştir.
3: Benim 1. Ordu Komutanlığı Askeri Savcısına verdiğim ifade de bu yöndedir. İfade gayet açıktır. (Savcılık ifademden: Ayrıca içinde çok gizli belgeler olduğu için bunları imha ettik. Çünkü bunların sorumluluk doğuracağını bildiğimiz için savcılığa teslim ettikten sonra bunları imha etmiştik" dedi.)
Bazı internet siteleri ve televizyonlarda yapılan haberler eğer özensizliğin sonucu değilse, kötü niyetlidir.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.
Mehmet Baransu

İŞTE O HABER: MEHMET BARANSU’DAN ŞOK İFADE; ÇOK GİZLİ BELGELERİ YAKMIŞ!