Teknoloji
28 Ara 2020 14:07 Son Güncelleme: 28 Ara 2020 14:10

Çok amaçlı projeksiyon cihazı BenQ GS2!

BenQ markasının, çok amaçlı kullanılabilecek şekilde tasarladığı bir projeksiyon cihazı olan GS2 modelini sizler için inceliyoruz. BenQ GS2’yi HepsiBurada üzerinden satın almak için buraya tıklayabilirsiniz. BenQ GS2’yi Trendyol üzerinden satın almak için buraya tıklayabilirsiniz.

BenQ GS2, hasarlara karşı dayanıklı olarak tasarlanmış

BenQ GS2 için çok amaçlı olduğunu belirttik. Peki neden çok amaçlı? Şöyle ki, GS2 hem ev içi hem de ev dışı kullanımlar için tasarlanmış bir cihaz. Boyutları çok ufak ve çok hafif; sadece 1.6 kg, o yüzden cihazı yanınızda taşımak oldukça kolay. Zaten yanında bir adet de taşıma çantası veriliyor. Çanta soft, yani yumuşak bir çanta herhangi sert bir kaplamaya sahip değil. Ayrıca IPX2 sertifikası olduğu için diyelim bahçede veya kampta bir şeyler izliyorsunuz ve hafif hafif yağmur yağmaya başladı. IPX2 sıçramalara karşı dayanıklılık sertifikası sayesinde cihazım bozulur mu diye endişelenmenize gerek kalmıyor hem de, cihaz yarım metrelik mesafelere kadar düşmeye dayanıklı olduğu için yine dış kullanımlarda içinizin bir nebze daha rahat edebilmesini sağlıyor. Fakat yine de cihazınızı sıvılarla temas ettirmeyiniz. Cihazın dış kullanımlara uyumlu olma sebepleri sadece bunlarla kısıtlı değil. BenQ GS2, full şarjda 3 saate kadar kullanım sunabilen bir cihaz. Bu da dışarıda, herhangi bir elektrik kaynağından uzakta film izleyecekseniz şarj problemi yüzünden film yarım kalmayacak anlamına geliyor. Yani bildiğiniz gibi günümüz standartlarında en uzun filmler bile 3 saati geçmiyor. Ayrıca Bluetooth Speaker modu da cihazda mevcut. Bu sayede GS2’yi speaker moduna alıp sadece müzik dinlemek için de kullanabileceksiniz. GS2’de bulunan 2W’lık 2 adet hoparlör yani toplam 4W’lık ses çıkış gücü sayesinde filminizin, müziğinizin vesaire; tükettiğiniz içeriğin sesini de net bir şekilde alabiliyorsunuz. Bir de 15 derecelik bir tilt açısı sayesinde cihazın pozisyonunu zorlanmadan yukarı aşağı yönde 15 dereceye kadar değiştirebiliyorsunuz.

İçeriği oynatmak için farklı seçenekler sunuyor.

Kablolu bağlantı için cihazda bir Type-C bir HDMI girişi ve standart USB Type-A girişi var. Buralardan hangi giriş sizin için uygunsa, o giriş üzerinden içerik oynatabilmeniz mümkün. Veya Android cihazlardan projeksiyona kablosuz olarak casting yapabilirsiniz; casting özelliği sadece Android cihazlarla sınırlı değil, MAC  veya iOS işletim sistemine sahip herhangi bir cihaz veya Windows işletim sistemi kullanıyor olsanız dahi BenQ GS2’ye kablosuz olarak bağlanıp cast veya mirroring (farklı isimlendirme lere sahip olsa da aynı teknolojiden bahsediyoruz)  gibi yöntemlerle içeriğinizi kablosuz olarak oynatabilirsiniz.

Diğer tüm detayları videomuz da sizlerle paylaştık.