Gündem
21 Tem 2015 12:36 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:44

Çocukların izlediği konserde p*rno skandalı!

Konser sırasında izlettirilen p*rnografik görüntüler tepki çekti.

Norveç'te 2013 yılında yapılan müzik yarışmasında Rap dalında birinci olan 27 yaşındaki Arif Sayum adındaki göçmen asıllı şarkıcı Slottsfjell festivalinde sahnede iken, çocuk hayranlarının önünde arka planda p*rno izlettirince tepki aldı. Kral sahnesi adı verilen büyük sahnede, şarkısını söylerken arkadaki dev perdede p*rno filminden klipler gösteren sanatçıya en çok tepki gösterenler çocuklu aileler oldu.

Saat 18.00’de başlayan konseri çok sayıda çocuk da izledi. Konseri 5 yaşındaki çocuğu ile izleyen Alexander Saether adındaki kadın :“Ailelere açık bir festivalde dev perdede p*rno gösterilmesi hiç uygun olmadı. Ben 5 yaşındaki oğlumla konseri izlerden birden perdede porno gösterildi. Bu tür şeyler yasak olmalı” dedi.

Arif Sayum’un menajeri Ali Wali, konuyla ilgili bir açıklama yapmak istemediğini sadece Arif Sayum’un sanatsal yönünü düşünerek perdede p*rno göstermiş olabileceğini söyledi. Arif Sayum’in anlaşmalı olduğu Warner Music şirketi ise açıklamadan kaçındı. Festivaldeki aileler, önceden uyarılmaları veya programda belirtilmesi gereken durumla ilgili: “Önceden böyle bir filmin gösterileceğini bilseydik festival alanından uzak durmayı tercih ederdik” dediler. Festivali düzenleyen komite de kendilerine p*rno filmi konusunda önceden bilgi verilmediğini savundu.