Gündem
26 Haz 2010 09:16 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:24

"ÇOCUKLARIMI ASKERE GÖNDERMEK İSTEMİYORUM!"

Cumhurbaşkanı Gül'ün STK'larla buluştuğu toplantıya, TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner'in sözleri damgasını vurdu.

"Çocuklarımı Güneydoğu'ya askere göndermek istemiyorum!" Bu çarpıcı sözler TÜSİAD Başkanı Ümit Boyner'e ait. Artan terör saldırılarına karşı çare arayan kamuoyundan farklı sesler yükseliyor.

Boyner bu sözleri Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile yaptığı toplantıda söyledi. Akşam Gazetesi'nden Nagehan Alçı, Boyner'in terörle ilgili o sözlerini bugünkü köşesinde yazdı.

"(...)Güvendiğim kaynaklardan edindiğim bilgiye göre Boyner söz aldı ve şöyle dedi: Benim çocuklarım var. Askerlik yaşına geliyorlar. Her gün düşünüyorum bu çocuklar ne olacak diye. Endişe ediyorum. Çocuklarımı Güneydoğu'ya askere göndermek istemiyorum!

***
Düşünün... Bu ülkede yerleşik sermayeyi temsil eden, kamuoyunun şekillenmesinde önemli bir payı olan TÜSİAD'ın başkanı artık isyan ediyor. 'Vatan, millet, Sakarya' edebiyatına kırmızı kart çıkarıyor. Şehitlerin kutsallığı üzerinden akıtılmasına izin verilmeyen gözyaşlarını protesto ediyor. Bunun ötesi var mı?

***
Ümit Boyner'in cesur çıkışı bu ülkede birkaç yıl içinde nereden nereye gelindiğini göstermiyor mu? Hatırlayın, iki yıl önce Bülent Ersoy, 'Oğlum olsa askere göndermem' dedi diye başına gelmedik kalmamıştı. Bundan birkaç yıl önce Perihan Mağden vicdani ret ile ilgili yazı yazdığı için uzun süre yargılanmıştı. Oysa bu gün ülkenin en önemli sivil toplum örgütlerinden birinin başkanı 'vatan sağ olsun'a ters bir tavır takınabiliyor.


***
Bu tavrın üzerine ben soruyorum: Ey, asker kutsallaması ile ölümlerin ardından ağlamayı tabulaştıranlar! Yıllardır vatan uğruna feda edilen evlatlar vatanı kurtarmıyor. Aynı yöntemler ölü sayısını artırmaktan başka bir işe yaramıyor. Bu saatten sonra eğitimsiz çocukların korunaksız karakollarda ölmesini 'şehitler cennete gider' diye geçiştirebileceğinizi mi sanıyorsunuz?"

ETİKETLER
#ümit boyner #tüsiad