Teknoloji
25 Mayıs 2017 13:38 Son Güncelleme: 20 Kas 2018 00:31

Çocuklar "geleceği" programlayacak

- Eskişehir'de bir alışveriş merkezi tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında geleceğin mesleği "kodlama, üç boyutlu tasarım ve robotik okur-yazarlık" konularında 20 öğrenciye eğitim verilmeye başlandı

ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de bir alışveriş merkezi tarafından düzenlenen etkinlik kapsamında, geleceğin mesleği "kodlama, üç boyutlu tasarım ve robotik okur-yazarlık" konularında öğrencilere eğitim verilecek.

İsmet İnönü Caddesi'nde faaliyet gösteren alışveriş merkezinin 10. kuruluş yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde başlatılan sosyal sorumluluk projesine, ilk etapta 20 öğrenci dahil edildi. Bin çocuğu, geleceğin meslekleri "kodlama, üç boyutlu tasarım ve robotik okur-yazarlık" konusunda eğitmeyi hedefleyen alışveriş merkezi yönetimi, öğrencilerin geleceğinde yeni ufuklar açılmasını hedefliyor.

AVM Müdürü Gökay Uzar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitimlerin her hafta sonu alışveriş merkezinde yapılacağını belirterek, geleceğin yazılımcıları için burada özel bir çalışma alanı hazırladıklarını söyledi.

Uzar, eğitimlerin bir yıl boyunca ücretsiz olacağını vurgulayarak, "Bilişim ve teknoloji alanında gençleri eğitmenin gerekliliğinden yola çıkarak Bilişim Garaj Akademisi ile buluşan yönetimimiz, Eskişehir ve çevresinde yaşayanlar için çeşitli farkındalık yaratan projeler üretmeye, şehrin ve insanın gelişmesine katkı sunmaya devam edecek. Bu projeyle çocuklarımızı bilişim alanında geleceğe hazırlamak arzusundayız. Proje kapsamında öğrencilerimizin geliştirdiği çalışmaları köy okullarında sunarak diğer öğrencilerin de ufuklarını açmayı planlıyoruz." diye konuştu.

- "Ücretsiz yazılımlar yapacağım"

Eğitime katılanlardan 5. sınıf öğrencisi İbrahim Göktuğ Alhan, projeye dahil olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirerek, "Ben evde de yazılımla ilgili bilgiler edinmeyi seviyordum. Şimdi işi bilen öğretmenlerimizle daha iyi öğreneceğime inanıyorum. Büyüyünce yazılımcı olmayı istiyorum. Ücretsiz yazılımlar yapacağım ve çocukları sevindireceğim." dedi.