Çocuklar Duymasın'ın Psikolog Sinan'ı Nejat Birecik, oyunculuğu bıraktı! Yeni mesleği şaşırttı

Başrollerinde Tamer Karadağlı ve Pınar Altuğ'un yer aldığı unutulmaz dizi Çocuklar Duymasın'da Psikolog Sinan karakterine hayat veren ünlü oyuncu Nejat Birecik, oyunculuğu bırakıp kendisine bambaşka bir kariyer planı belirledi.

Çocuklar Duymasın'ın Psikolog Sinan'ı Nejat Birecik, oyunculuğu bıraktı! Yeni mesleği şaşırttı - Sayfa 1

Bir döneme damga vuran Çocuklar Duymasın dizisinde canlandırdığı Psikolog karakteriyle hafızalara kazınan ünlü Nejat Birecik, yeni mesleğiyle şaşırttı.

110
Çocuklar Duymasın'ın Psikolog Sinan'ı Nejat Birecik, oyunculuğu bıraktı! Yeni mesleği şaşırttı - Sayfa 2

NEJAT BİRECİK KİMDİR?

Nejat Birecik, 1963 yılında İstanbul'da doğdu. İskenderun Anadolu Lisesi'nde okuyan oyuncu, tiyatro ile lise yıllarında tanıştı. 1984 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı'nda Tiyatro eğitimi aldı. Ardından; Yıldız Kenter, Haldun Dormen, Güngör Dilmen gibi ünlü isimlerin öğrencisi oldu.

210
Çocuklar Duymasın'ın Psikolog Sinan'ı Nejat Birecik, oyunculuğu bıraktı! Yeni mesleği şaşırttı - Sayfa 3

Dormen Tiyatrosu'nda sahneye çıktı. Bir süre ABD'de yaşayan oyuncu, Türkiye'ye döndükten sonra dizilerde rol aldı. 2000 yılında İstanbul Şehir Tiyatroları kadrosuna dahil oldu. 2004 yılında genel sanat yönetmeni yardımcısı ve yönetim kurul üyesi oldu. 2009 yılında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları genel sanat yönetmenliği görevini, 2012 yılına kadar devam ettirdi. 2014 yılında Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'ne vekaleten atandı ancak 2018 yılında görevden alındı. 2000 yılında Hilal Birecik ile evlenen oyuncunun, Defne adında bir kızı var.

310
Çocuklar Duymasın'ın Psikolog Sinan'ı Nejat Birecik, oyunculuğu bıraktı! Yeni mesleği şaşırttı - Sayfa 4

NEJAT BİRECİK ŞİMDİ NE YAPIYOR?

En son 2013 yılında Tatar Ramazan dizisiyle ekranlara gelen Nejat Birecik, 2014 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'ne vekaleten atandı. 2018 yılına kadar bu görevi sürdüren Birecik, Edebi Kurul'da görev yapan yazar İskender Pala ile repertuvar konusunda anlaşmazlık yaşayınca, İskender Pala, ünlü oyuncunun görevden alınması için baskı yaptı. Yaşanan gerilimin ardından Nejat Birecik'in görevine son verildi.

410