Gündem
22 Mar 2021 11:46 Son Güncelleme: 22 Mar 2021 12:47

Çocuk parkındaki PKK sembolleri için 5 yıl hapis!

Küçükçekmece'deki çocuk parkının kauçuk zemininde PKK terör örgütünün sembollerinin yer aldığı iddiasıyla 3 kişi hakkında 1 yıldan 5 yıla kadar hapis istendi.

Küçükçekmece Belediyesi tarafından yaptırılan çocuk parkının zemininde PKK terör örgütü sembol ve renklerinin kullanılması siyaset gündeminde uzun süre tartışılmıştı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, çocuk parkını PKK sembolleriyle süsleyen Küçükçekmece Belediyesi'ndeki sorumlular hakkında iddianameyi düzenledi.

Sabah gazetesinin haberine göre savcılık, 1'i belediye görevlisi, 2'si yüklenici firma çalışanı olan şüphelilerin 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, CHP'li belediyede yaşanan rezalete ilişkin Küçükçekmece MHP İlçe Başkanlığı'nın şikayetçi olduğu belirtildi. Savcılık tarafından hazırlanan iddianamede Deniz K., Gülsüm G., ve Yüksel P., hakkında "Terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenlendi.

Sabah'ın haberine göre, 8 Kasım'da Küçükçekmece Belediyesi'ne ait sosyal medya hesabından İstasyon Mahallesi Atatürk Parkında yapılan yenileme çalışmasına ait video görselinin paylaşıldığı aktarıldı.

"BELEDİYE İLE KOORDİNE HAREKET ETTİK"

Geçtiğimiz aylarda Küçükçekmece Belediyesi tarafından Atatürk Parkında PKK sembollerinin parkın zeminine kauçuk halinde serilmesi üzerine açılan soruşturma kapsamında parkın yapımını üstlenen firmanın Peyzaj Mimarı Yüksel P., ifade vermişti. Savcılıkta ifade veren Yüksel P., "Yapılan tüm düzenlemelerde belediyenin onayı olmadan hiçbir düzenleme yapılamaz" diyerek şu ifadeleri kullanmıştı;

"Belediye ve işi alan yüklenici firmalar arasında yapılan proje görüşme ve anlaşmalarında yapılan her düzenlemede işi yapan firma, yapılan tüm düzenlemelerde belediyenin onayı olmadan hiçbir düzenleme yapılamaz. Yapılan düzenlemede proje dışında bir renk farkı bile ilgili yere sorulup onay alınmadan yapılamaz. Bahsi geçen parkla ilgili olarak proje üzerinde benim birlikte çalışmış olduğum kişiler Küçükçekmece Belediyesinde görevli kontrol mühendisleri Deniz K., ve Yasemin A., ve bu şahısların üzerinde kontrol şefi olan Evrim N., isimli kişilerdir"

"KAUÇUK PARÇALANMADI"

Yüksel P., ifadesinin devamında: "Parkın yapımı devam ederken projenin orijinal halinde belirtilen dalgalı kırmızı, sarı ve kiremit rengi şeklinde olması gereken yerin, köşelerinin dalgalı şekilde yapılamayacağını, projede belirtilen renklerin uyuşmayabileceğini anlayınca durumu bu işi yapacak olan kauçuk firmasında görevli peyzaj mimarıyla da görüştüm. Kendisi de bana katılınca projede değişiklik yapılması gerektiği konusunda belediye yetkililerine bilgi aktardım. Projeye sözlü olarak onay verdi" şeklinde konuşmuştu.

YAKLAŞIK 1,5 MİLYONLUK FATURA

Mimar ayrıca söz konusu parktaki çalışma ve diğer parklarda yapılacak olan işlerin karşılığında yüklenici firma olarak belediyeden toplamda 1 milyon 386 bin liralık fatura kesildiğini belirtmişti.

Soruşturmanın devamında ifade veren şüpheliler arasındaki belediye çalışanı Deniz K., ise peyzaj mimarını suçlayarak projenin onaylı halinde belirtildiği gibi magma katmanlarını oluşturan kahverengi, sarı ve turuncu renkli belirtilen yerle ilgili olarak yapılan yerin aynı şekilde olmadığını, projenin dışına çıkıldığını bu nedenle Yüksel P.'ye defalarca uyarıda bulunduğunu anlatmıştı.

5 YIL HAPİS İSTEMİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı yürütülen soruşturma sonunda 1'i belediye görevlisi, 2'si yüklenici firma çalışanı hakkında "Terör örgütü propagandası yapmak" suçu kapsamında 5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame düzenledi. 3 şüpheli ilerleyen günlerde İstanbul Ağır Ceza Mahkemesinde hakim karşısına çıkacak.