Gündem
06 Ara 2011 13:38 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:06

ÇOCUK OYUNCULARLA İLGİLİ RTÜK BAŞKANI'NA NE YANIT VERDİ?

Birol Güven, RTÜK Başkanı Davut Dursun'un çocuk oyuncularla ilgili açıklamalarını değerlendirdi...

 "Çocuklar Duymasın" dizisinde kendi çocuklarını da çalıştıran yapımcı Birol Güven, RTÜK Başkanı Davut Dursun’un çocuk oyuncularla ilgili açıklamalarını değerlendirdi...


’Çocuklar Duymasın’ adlı dizide Beton Orçun karakterini canlandıran 7 yaşındaki Eren Khamis’in yanı sıra kendi çocuklarını da dizide oynatan Mint Yapım’ın patronu Birol Güven, "Çocuk oyuncuların dizilerde oynaması sinematografik bir zorunluluktur" dedi.

Güven şöyle devam etti:

"Bazı hikâyeler çocuk oyuncular olmadan anlatılamaz. Fakat çocuklar okul günlerinde çalıştırılmamalıdır. Okuldan gelen çocuk yorgundur, evine gidip dinlenmeli ve ödevlerini yapmalıdır. Set ve okul aynı gün olmaz. Çocukların seti hafta sonları ve sabah saatlerinde olmalıdır. Biz çocuk oyuncularımızı hafta sonu ve sabah saatlerinde çalıştırmaya özen gösteriyoruz. Eğer bir zorunluluk olursa cuma günleri okul çıkışı da alabiliyoruz. Tercih etmiyoruz ama ertesi gün okulu olmadığı için kabul edilebilir bir durum olarak görüyoruz. Ayrıca çocukları bir günde iki ya da üç saatten fazla çalıştırmıyoruz. Çocuklar sette eğlenmelidir, bir zorunluluğa bir yorgunluğa dönerse sonuç alınamaz. Bunu hem bir yapımcı hem de bir baba olarak söylüyorum çünkü Çocuklar Duymasın dizisinde Merve ve Kerem karakterlerini canlandıran çocuklar, kendi çocuklarım. Diğer çocukların benim çocuklarımdan çalışma koşulları açısından bir farkları yok."