Sağlık
28 Şub 2024 11:01 Son Güncelleme: 28 Şub 2024 11:03

Çocuk hastalıklarında randevu krizi

MHRS'de pediatri branşındaki çocuk diş hekimliği, çocuk sağlığı ve hastalıkları, çocuk ve ergen ruh sağlığı bölümlerinin önümüzdeki günlerde randevusu bulunmuyor.

İstanbul’da Merkezi Hekim Randevu Sistemi’nde (MHRS) pediatri branşındaki çocuk diş hekimliği, çocuk sağlığı ve hastalıkları, çocuk ve ergen ruh sağlığı bölümlerinin önümüzdeki günlerde randevusu bulunmuyor.

Pediatri bölümünün ekonomik, sosyal, nöbet koşullarının ağırlığı, eğitimin daha zor olması nedeniyle daha az tercih ediliyor olması da bu durumun önemli unsurlarından biri.

Türk Tabipler Birliği’nin verilerine göre geçen yıl yurtdışına gitmek için iyi hal belgesi alan hekimlerin uzmanlıklara göre dağılımında çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanları yüzde 4.85 ile birinci sırada yer aldı.

Randevu sıkıntısını Cumhuriyet’ten Şevval Aydoğan’a değerlendiren Prof. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Osman Küçükosmanoğlu, “Bizim sağlık sistemimizle ilgili baştan aşağı değişiklik gerekiyor. Öncelikle birinci basamak aile hekimliklerinin güçlendirilmesi, hastanelere olan yığılmaların engellenmesi gerekiyor” dedi.