Televizyon
18 Ağu 2011 13:21 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:41

CNNTÜRK'TE ÜNLÜLER “BİR BAŞKADIR BENİM MEMLEKETİM” DİYECEK! (MEDYARADAR/ÖZEL)

CNN TÜRK'ün yeni programı Burada Hayat Var, söyleşi programlarına yeni bir soluk getirecek.Programı hangi gazeteci-yazar sunuyor?

Ülkemizin farklı köşelerinin tanıtılacağı programda, kentleri, o kentte doğup, büyümüş ya da yaşamını o kentte sürdürmeyi seçen ünlü konuklar anlatacak.

Ünlülerin memleket sohbetinde, kentteki yaşam, kentin dünü ve bugünü, gelenek görenekler ve mutfak kültürü ele alınacak.

İzleyiciler, gazeteci yazar Aynur Tartan’ın hazırlayıp sunacağı programda Gaziantep’i Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ve Yazar Ahmet Ümit’ten, Şanlıurfa’yı Milletvekili Zeynep Karahan Uslu, Modacı Faruk Saraç ve Futbol Hakemi Serdar Tatlı’dan dinleme olanağına sahip olacak.

Programın ilk bölümünde anlatılacak kent İzmir olurken; İzmir’i Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Gazeteci Ertuğrul Özkök, Şarkıcı Bengü ve Türk Sinemasının unutulmaz ismi,   son televizyon dizisi İzmir Çetesi ile kentin fahri hemşerisi unvanını alan Kadir İnanır anlatacak.

Her cumartesi günü saat 22:007da yayında olacak programa ilişkin olarak Aynur Tartan, 
“Programımızı memleketlilik, hemşerilik, bir yere ait olma duygusu üzerine kuruyoruz.  Amacımız kentlerimizin tanıtımına katkıda bulunurken; hemşerilik duygusunu da güçlendirmek. Modern yaşam ve globalleşme, toplumsal yapımızı  değiştiriyor.  Ama eski değerlerin üzerine hemen yenisi de inşa edilemiyor. Oysa ki, birbirleriyle çatışan, farklı görüş ve düşüncelere sahip, karşı karşıya gelmiş kişilerin dahi mutlaka bir ortak noktası bulunuyor. İşte biz bu ortak noktaların sayısının artırılmasına katkıda bulunmak istiyoruz. Programımız insani değerlerimizin sürdürülmesine bir nebze de olsa katkı sağlarsa, ne mutlu bize…” dedi.

MEDYARADAR/ÖZEL