Polemik & Kulis
02 Tem 2014 15:08 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 16:23

CNNTÜRK'te deprem! Rıdvan Akar'la yollar ayrıldı! (Medyaradar/Özel)

CNNTÜRK'te uzun yıllardır görev alan Rıdvan Akar'ın görevine az önce son verildi.

CNNTÜRK Haber Müdürü Rıdvan Akar ile yolları ayırdı. Akar kanalda ayrıca Habere Dair isimli haber programı ile Hayatın Tanığı adlı belgesel programı hazırlayıp sunuyordu.

Akar'ın hazırladığı Gezi Belgeseli Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin 2013 yılı Nezih Demirkent Özel Ödülü'ne layık görülmüştü. 

Medyaradar'dan Alev Gürsoy Cimin'e konuşan Rıdvan Akar ayrılığıyla ilgili olarak, "Her iki program da yayından kaldırıldı ve CNNTÜRK'teki görevime de son verildi.Gerekçe olarak maliyet gösterildi. Şu an konuşmak için çok erken. Ancak şunu söyleyebilirim içim acıyor çok üzgünüm" şeklinde konuştu.

RIDVAN AKAR KİMDİR?

Rıdvan Akar 1961’de Zara’da doğdu. Kabataş Lisesi’nden mezun oldu. Gazi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Maliye Bölümü’nü bitirdi. 1987’de İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye Bölümü’nde yüksek lisansını tamamladı. Doktora çalışmasına yine İstanbul Üniversitesi Maliye Bölümü’nde başladı. 1984 yılında Türk Haberler Ajansı’nda gazeteciliğe adım attı. Söz, Ekonomik Panorama, Tempo dergileri ile Milliyet gazetesinde çalıştı.

“32. Gün” programıyla televizyon dünyasına giren Rıdvan Akar, Madalyon / Cumhuriyet’in Yabancı Tanıkları ve 12 Eylül / Türkiye’nin Miladı (M. A. Birand ve Hikmet Bilâ ile birlikte), Karaoğlan (Can Dündar’la birlikte) "Suna'nın Gözleri", "Unutulmaz İki Gün: 6-7 Eylül" ve "Beşiktaş'ın Dervişi Süleyman Seba" vd. belgeselleri yaptı. CNNTürk Haber Müdürü olan Rıdvan Akar, aynı televizyonda “Hayatın Tanığı” adlı belgesel programı ve “Habere Dair” adlı haber programını hazırlayıp sunuyordu.

Pek çok gazete, dergi, ansiklopedi ve internet sitesine yazı yazan Rıdvan Akar; Varlık Vergisi / Tek Parti Döneminde Azınlık Karşıtı Politika Örneği, İstanbul’un Son Sürgünleri / 1964’te Rumların Sınırdışı Edilmesi (Hülya Demir’le birlikte), İşini Bilen Bir Memur: Engin Civan / Bir Prensin Hisseli Hikâyesi (Jale Özgentürk’le birlikte), 12 Eylül / Türkiye’nin Miladı (M. A. Birand ve Hikmet Bilâ’yla birlikte), Aşkale Yolcuları / Varlık Vergisi ve Çalışma Kampları, Lider Portrelerinde Türkiye (ed. Seyfi Öngider vd.), İ Poli ton Poleon / İstanbul Kentler Kenti, Ömrümden Uzun İdeallerim Var vd. kitaplara imza attı. Rıdvan Akar'ın Bir Irkçının İhaneti isimli bir de romanı bulunuyor. 

MEDYARADAR/ÖZEL