Televizyon
29 Tem 2012 09:51 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 13:58

CNN'DE REYTİNG KRİZİ, HANGİ ÖNEMLİ İSİM İSTİFA ETTİ?

2003'ten beri CNN'in en önemli koltuğunda oturan isim, televizyonun düşük reytingleri nedeniyle görevden ayrıldı..

CNN Dünya Başkanı Jim Walton, kuruluşun gerileyen reytingleri nedeniyle istifa etti.

Yıl sonuna kadar görevde kalacağını söyleyen Walton, “CNN’in yeni fikirlere ihtiyacı var. Bu da sadece, şirkete farklı bir bakış açısı getirecek yeni bir liderle ve planla gerçekleşir” dedi. 2003’ten bu yana CNN’in başkanlık görevini yürüten 54 yaşındaki Walton, bu yıl gerçekleştirilecek başkanlık seçimlerinde de görevini sürdüreceğini ve şirkete yeni başkan bulunması konusunda yardımcı olacağını belirtti. 2013’ten itibaren yeni liderle reytinglerini artırıp cirosunu yükseltmeyi hedefleyen kuruluş, televizyonun yanı sıra internet ortamında da daha geniş kitlelere ulaşmak istiyor.

En düşük seviyede

ABD’deki başkanlık seçimleri ve olimpiyatların da gerçekleştireleceği bu dönemde, 2013 yılından itibaren yeni bir başkan ile göreve devam etmeye hazırlanan CNN’in, önümüzdeki yıl için gerekli planlamayı yapacağı ifade edildi. 1980’de kurulan CNN, Rupert Murdoch’ın sahibi olduğu Time Warner şirketi çatısı altında yer alıyor. CNN, Fox News ve MSNBC gibi haber ajansları karşısında düşen reytingleri nedeniyle zor bir dönemden geçiyor. Araştırma şirketi Nielsen’in verilerine göre, geçtiğimiz yıl Eylül ayı ile bu yıl temmuz arası dönemde CNN’i prime-time’da izleyen kişi sayısı 584 bin iken, MSNBC’nin izleyici sayısı 726 bin, Fox’un ise 1.82 milyon seviyesine gerçekleşti. CNN’in bu yılın ikinci çeyreğinde, geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 35’lik bir gerilemeyle, tarihinin en düşük reytinglerine indiği ifade edildi.

Cirosu yüksek

Düşük reytinglerine rağmen, bu yıl 600 milyon dolar ciroya ulaşmaya hazırlanan CNN, gelir rekoruna imza atacak. Walton’un, 2003 yılında başkanlık görevine gelmeden önce gelirlerin oldukça düşük seviyede olduğunu söyleyen Time Warner CEO’su Jeff Bewkes, “O tarihten bu yana Walton ve CNN gelirlerini üç katına, kâr marjını ise iki katına çıkardı. 8 yıllık dönemde yıllık büyüme ise yüzde 15 seviyelerinde gerçekleşti” dedi.