Polemik & Kulis
16 Haz 2022 18:02 Son Güncelleme: 22 Haz 2022 09:18

CNN Türk’ün Ukrayna kahramanından ayrılık kararı! Yaşadığı anlaşmazlık sonrası veda etti…

CNN Türk’ün başarılı kameramanından ayrılık kararı geldi. Deneyimli ismin veda kararını, Demirören Medya TV Grup Başkanı Murat Yancı ile anlaşmazlık yaşamasının ardından aldığı konuşuluyor.

CNN Türk’ten ayrılık haberi geldi. Rusya-Ukrayna savaşını, başladığı ilk haftalarda, Muhabir Mücahit Topçu ile günbegün bölgeden başarılı bir şekilde aktaran usta kameraman Hilmi Yaşa, kanalla yollarını ayırma kararı aldı.

Hilmi Yaşa’nın söz konusu veda kararını Demirören Medya TV Grup Başkanı Murat Yancı ile yaşadığı anlaşmazlık sonrasında aldığı belirtiliyor.

"CNN TÜRK'TEN KENDİ İSTEĞİMLE AYRILIYORUM"

Deneyimli kameraman bugün akşam saatlerine doğru, ayrılık haberini sosyal medya hesabından duyurdu. Yaşa, yaptığı paylaşımda, "İlk 2002 yılında girdiğim bu kapıdan 15 sene sonra veda ediyorum. Bu hikayenin de sonuna geldim. Bugün itibariyle CNN Türk’ten kendi isteğimle ayrılıyorum. Allah’a emanet olun" ifadelerini kullandı.

İşte o paylaşım...

HİLMİ YAŞA KİMDİR?

Hilmi Yaşa, üniversite eğitimini Ege Üniversitesi Gazetecilik bölümünde tamamlamıştır. Bugüne kadar farklı yerlerde yaşanan çatışma, savaşları yerinden takip etmiştir.

Son olarak CNN Türk ekibi olarak 2022 yılında Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan olayları takip etti.

25. Uluslararası Zoom Haber Görüntüleri Yarışması Ödül Töreni’nde Dizi Haber dalında Yılın Haberi ödülünü almıştır.