Polemik & Kulis
24 Ağu 2022 13:52 Son Güncelleme: 24 Ağu 2022 14:08

CNN Türk’ün hangi eski yöneticisi Halk TV ile anlaştı? Doğan Medya satıldıktan sonra ayrılmıştı…

Halk TV, ses getiren transferlere imza atmaya devam ediyor. Kanal yönetimi, gazeteci İsmail Küçükkaya'dan sonra CNN Türk'ün eski yöneticisini de kadroya dahil etti.

Halk TV, yeni sezon öncesinde önemli transferlere imza atmaya devam ediyor. Fox TV'de program yapan gazeteci İsmail Küçükkaya'dan sonra CNN Türk'ün eski yöneticisi Ferhat Boratav da Halk TV ailesine katılıyor.

BİR KOCA YÜREKLİ ADAM DAHA...

İsmail Küçükkaya’nın transferini Halk TV’nin sahibi Cafer Mahiroğlu Twitter’dan yaptığı paylaşımlarla duyurmuştu.

Küçükkaya’nın 12 Eylül’den itibaren Halk TV’de sabah programlarına başlayacağı, Cuma akşamları da farklı bir program yapacağı öğrenildi.

CNN TÜRK'ÜN YÖNETİCİSİ DE EVET DEDİ

Ses getiren transferin ardından Halk TV’den bir haber daha geldi. CNN Türk'te 19 yıl boyunca çeşitli kademelerde görev alan, genel yayın yönetmenliği, yayın danışmanlığı ile haber genel yayın yönetmenliği görevlerini sürdüren ve CNN International’la editoryal ilişkileri yürüten Ferhat Boratav Halk TV ailesine katıldı. Ferhat Boratav, Demirören Holding'in Doğan Medya'yı satın almasından bir süre sonra CNN Türk'ten ayrılmıştı.

FERHAT BORATAV KİMDİR?

1959 doğumlu Ferhat Boratav İstanbul Erkek Lisesi ve Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü mezunu. Gazeteciliğe 1988 yılında Nokta Dergisi’nde başlayan Boratav, BBC Türkçe Servisi’nde beş yıl programcı ve editör olarak çalıştı. Ardından da Türkiye’de özel televizyonların ilk kurulduğu günlerde sektöre adım attı.

Show TV ve ATV Haber müdürlüğü görevlerini yapan Boratav, Ekim 1999’da CNN Türk kurulurken, kanalın genel yayın yönetmenliğini üstlendi. Türk medyasında aynı televizyon kanalında en uzun süre görev yapan ‘genel yayın yönetmeni’oldu.

Boratav, CNN Türk’teki görevlerinin yanı sıra, Doğan Medya Grubu’na ait Doğan TV Holding’in ‘Yayın İlkeleri’ rehberini yazdı.

Deneyimli gazeteci 20 yıla yakın süredir İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde televizyon haberciliği konusunda ders veriyor ve Michigan Üniversitesi merkezli Knight-Wallace gazetecilik burs programının yürütme kurulu üyesi.

Boratav aynı zamanda yaşlı sorunlarıyla ilgilenen ’65+’ ve toplumsal cinsiyet eşitliği için çalışan ‘Yanındayız’ derneklerinin kurucu ve yöneticileri arasında.