Medya
05 Tem 2021 21:32 Son Güncelleme: 05 Tem 2021 23:23

CNN Türk’ün başarılı ekran yüzünün bebek sevinci! Takipçilerinden müsaade istedi!

CNN Türk’ün başarılı diplomasi muhabiri Sena Alkan Aktürk, ‘’Ben bir süre müsaadenizi istiyorum’’ diyerek güzel haberi duyurdu…

Uzun yıllar ATV ve A Haber’de muhabirlik yaptıktan sonra 2018’de CNN Türk’e transfer olan başarılı diplomasi muhabiri Sena Alkan Aktürk, çocuk sevinci yaşadı.

Bir süredir hamilelik dolayısıyla ekranlardan uzak kalan Sena Alkan Aktürk, bebeğini dünyaya getirdiğini açıkladı. Aktürk, ‘’Ben bir süre müsaadenizi istiyorum’’ diyerek, sosyal medyada olmayacağını duyurdu.

Twitter hesabından yeni doğan kızı ‘’Ayla’’ ile fotoğrafını paylaşan Sena Alkan Aktürk, ‘’Ben bir süre müsaadenizi istiyorum, Twitter’da aktif olamayacağım. Eşim @Huseyin_Akturk ve ben dünyamızı güzelleştiren kızımız Alya ile 9 ayın ardından kavuştuk. Anne oldum’’ diyerek takipçilerinden izin istedi.

SENA ALKAN AKTÜRK KİMDİR?

Sakarya’da doğan Sena Alkan, Hacettepe Üniversitesi’nde İngiliz dili okudu. Ardından eğitimine İngiltere’de devam etti. Cambridge’de ve Bournemouth’da İletişim ve Diplomasi Protokolü üzerine eğitim aldı.

2013 yılında Daily Sabah gazetesinde diplomasi muhabirliği ve seyahat sayfası editörlüğü yapmaya başladı. 2016 yılında Ankara’ya taşındı. Atv – A Haber kanalında diplomasi muhabirliği yaptı. Ardından “Diplomasi Muhabiri” olarak CNN TÜRK kanalına transfer oldu.

Bugüne kadar aralarında NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross gibi önemli politika yapıcılar, senatörler, büyükelçilerle özel röportajlar gerçekleştirdi.

Alkan’ın en büyük hassasiyetlerinden biri “Hayvan Hakları”dır. Sokaktaki hayvan dostlarımızın korunması için çeşitli derneklerle projeler yazıyor. Caydırıcı yasalar çıkması için çalışmalar yapıyor. Kadın hakları, kadının toplumdaki yeri için de mücadele veren Alkan, “her eğitimli kadının Cumhuriyet’e borcu vardır” inancıyla kadınların eğitimi ve toplumdaki yeri için çalışmalar yapıyor.

İleri seviyede İngilizce, orta seviyede Fransızca ve İtalyanca bilen Alkan, Avrupa Birliği Danışmanı Hüseyin Aktürk ile evli.