Politika
07 Şub 2020 23:59 Son Güncelleme: 08 Şub 2020 09:53

CNN Türk'ü boykot eden CHP'den bağımsız medyaya destek çağrısı

Cumhuriyet Halk Partisi'nin CNN Türk'ü boykot kararının ardından CHP'li vekiller bağımsız medyaya destek çağrısında bulundu.

Son dönemde yaptığı meclis konuşmaları ve önergelerle adından sıkça söz ettiren CHP milletvekili Karabat; "Havuz medyası, yandaş medya gibi tabirlerle ve tutuklu gazeteci sayısındaki artış sebebiyle ülkemizdeki medya bağımsızlığına gölge düştüğü şu günlerde, basın mensuplarının özgürce ve korkusuzca çalışabilmesi için dijital platformlarda desteğe ihtiyaç olduğuna" dikkat çekti ve kendisi de destek verebilmek adına bir de reklam filmi hazırlattı.

Karabat, sosyal medyada yayınlanmak üzere hazırlanan film ile ilgili olarak, "Doğru ve tarafsız haber almak için iktidarın kontrol ettiği medya organlarına muhtaç değiliz.Özgür ve bağımsız gazeteler, ülkenin gerçeklerini kimseden korkmadan yazıyor. Onların gerçekleri yazmaya devam etmesi için, desteğimize ve dayanışmamıza ihtiyaçları var. Bu gazetelerin dijital platformlarına abone olarak özgür basına güç verebiliriz. Siz de haber alma hakkınıza sahip çıkmak için bağımsız dijital platformlara abone olun, doğruya ve bağımsız haberciliğe güç verin.Karanlığı ve korku imparatorluğunu hep birlikte dağıtalım." dedi.