Polemik & Kulis
05 Haz 2023 11:00 Son Güncelleme: 05 Haz 2023 11:19

CNN Türk’ten üst üste transfer haberleri! Üç yeni isim kadroya dahil oldu…

CNN Türk’ten art arda transfer haberleri geldi. Son olarak üç yeni isim, CNN Türk kadrosuna dahil oldu.

Demirören Medya Grubu bünyesindeki CNN Türk’ten üst üste transfer haberleri geldi. MedyaRadar’ın özel haberine göre Habertürk TV’den Ümit Uzun, Haber Global’den Hasret Kaya ve Ülke TV’den Çağdaş Evren Şenlik CNN Türk kadrosuna dahil oldu.

 

ÜMİT UZUN KİMDİR?

Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Atatürk Üniversitesi Radyo Tv Yayıncılığı bölümü mezunu olan Ümit Uzun, liseyi Trabzon Anadolu İletişim Lisesi’nde okudu. Öğrencilik yıllarında TRT’de uzun dönem staj yaptı.

Meslek hayatına 2010 yılında başlayan Ümit Uzun, Sabah Gazetesi Trabzon Bölge Müdürlüğü’nde 3 yıl muhabir olarak çalıştı. Haber ve araştırma inceleme dallarında başarı ödülü bulunan deneyimli muhabir, 2014 yılında Sabah Gazetesi İstanbul adliye muhabiri olarak çalışmaya başladı. Bu 4 yıllık süreçte yaptığı yaşam haberleriyle dikkat çekti.

Demirören Haber Ajansı’nda yaklaşık 1 yıl çalıştıktan sonra TV100 haber kanalına geçen Uzun burada 2 yıl çalıştı.

Son olarak Habertürk TV’de Editör-Muhabir olarak görev yapan Ümit Uzun, şimdilerde kariyerine CNN Türk’te devam edecek.

 

HASRET KAYA KİMDİR?

1993 yılında İstanbul’da doğan Hasret Kaya Şair Abay Konanbay Lisesi’nde okudu.

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Radyo Tv ve Sinema bölümünde okudu. Stajını CINE5 Televizyonu’nda yaptı. 2016 yılında mezun oldu. Eğitimi süresince üniversitenin radyo ve televizyonunda görev aldı.

Muhabirliğe Ankara’da başladı. Başkent İletişim Akademisi’nde diksiyon ve spikerlik eğitimi aldı. Ulusal Kanal’da çalıştı. Sonra 2019’da Haber Global’de muhabirliğe devam etti. 4 buçuk yıl sahada farklı şehirlerde yaşanan afetleri takip etti. Kimi zaman gece bülteni sundu. Koronavirüs sürecinde yaptığı haberlerle de sağlık okuryazarlığı ödülü aldı. 1 Haziran itibariyle ise CNN TÜRK ailesine katıldı.

 

ÇAĞDAŞ EVREN ŞENLİK KİMDİR?

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo, Tv ve Sinema mezunu olan Çağdaş Evren Şenlik mesleğe radyo programcısı olarak başladı. Ardından muhabirlik kariyerine 2017 yılında adım attı.

BJK TV, Kardelen Tv, Ülke Tv, A Haber gibi kanallarda çalıştı. Afet, savaş gibi sıcak bölgelerde görev aldı. Son olarak ise CNN Türk’e transfer oldu.