Polemik & Kulis
04 Nis 2015 15:26 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:27

CNN Türk'ten istifa eden ekran yüzünden Doğan Medyası'na yaylım ateş!

CNN Türk'teki programına son veren Serdar Tuncer, istifasının perde arkasını anlattı.

Çağlayan Adliyesi'ndeki terör saldırısında Doğan Grubu'nun tavrından dolayı CNN Türk'teki programına son veren Serdar Tuncer, istifa gerekçelerini açıkladı.

Şehit Savcı Kiraz'a yapılan haksızlık sonrası CNN Türk'te kalmak istemediğini söyleyen Tuncer, aynı kanalda görev yapan Mirgün Cabas'ın attığı tweet sonrası dilediği özürün de samimi olmadığını iddia etti.

Serdar Tuncer, twitter'daki ayrılık mesajının ardından, CNN Türk'teki programına neden son verdiğini açıkladı.  İşte Tuncer'in açıklamasından satır başları:

"PARA İÇİN... İHANET ETTİ... ADAM DEĞİLMİŞ..."

İki sene evvel CNN Türk'te programa başladım, neden? diyenler oldu. Herkes kendince bir yorum yaptı o vakit: "para için, ihanet, adam değilmiş …" Herkes kendi değer yargısı nasılsa o pencereden tahlil etti vaziyeti. Müthiş ironi! Oysa bir derdim vardı. Kutuplaşmanın, bölünmenin, ötekileştirmenin önüne geçmek için bir şeyler yapmalıydık. Şu meşhur yüzde elli meselesi…

"ONLARIN İZLEDİĞİ MECRA"

O da öyle değildi bana sorarsanız. AK Parti'nin % 50'lik kitlesi, MHP seçmeniyle, BDP seçmeninin belki % 70'iyle, hatta CHP kitlesinin bir kısmı ile asgari müştereklerde buluşuyordu. BDP, Fazilet, oy kullanmayanı da ilave edin buna. % 85'le 15'in çatışması. İşte o %'15 e de bir şeyler söylenmeliydi. Allah, din, peygamber, medeniyet, Osmanlı… "Bunlar sizin zannettiğiniz gibi değil!" Bunları o kitlenin seyrettiği mecrada ifade edeceksiniz ki, anlamı olsun. Bu niyetle çıkmıştık yola.

"YENİLİR YUTULUR TARAFI YOK"

Eleştiriyi, hatta ne kadar taviz vermeseniz de kendi tutarlılığınızı zedelemeyi göze alarak bir yola çıkıyorsunuz yani. Zaman zaman kurum içinde, hatta yayında ifade ettiğim eleştirilerim oldu. Karşılık da buldu bunlar kimi zaman. Barış Tünay ismini muhabbetle yad etmeliyim burada. Ama en son mesele, o başka! Yenilir yutulur tarafı yok, izahı yok. Adliyede bir savcı teröristler tarafından katledilecek, Mirgün böyle bir tweet atacak, Radikal o fotoğrafı yayınlayacak, Hürriyet o fotoğrafı manşetine çıkaracak ve siz o grupta yayın yapmaya devam edeceksiniz, olmaz! Ama Mirgün özür diledi diyorlar. Neden sonra? Özürde samimi ise o tweet neden orada duruyor hala? Berkin'in ailesinin 'biz yokuz' dediği sabah, Hürriyet 'Berkin'e İhanet' diyor.

"BUNA NASIL TAHAMMÜL EDECEKSİNİZ?"

Savcı, savcının ailesi, iki evladı, terörün dehşeti… Hiç biri yok! Buna nasıl tahammül edeceksiniz? 10 yaşında bir çocuk babasının cenazesinde ellerini açıp dua ediyor, gözlerinin içinde adını henüz koyamayacağı bir acı… Ve sizin bir kalbiniz var! O gözleri görüp o kurumda nasıl kalacaksınız? Vaziyet bundan ibaret…"