Televizyon
16 Şub 2011 14:35 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 12:03

CNN TÜRK'TEN HABERTÜRK TV'YE MÜTHİŞ GOL! (MEDYARADAR- ÖZEL)

Habertürk TV, grubun gazetesi Gazete Habertürk'ün sürmanşetlik haberinin takibini CNN Türk'e nasıl kaptırdı?

Gazete Habertürk, bugün Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Orhan Çeker’in "Dekolte giyene tecavüz ederler" başlığı altında "Sorunun odağında kim var? Kadın var. Kardeşim sen dekolte giyinirsen bu tür çirkinliklerle karşılaşman sürpriz olmayacaktır. Tahrik ettikten sonra sonucundan şikayet etmen makul değildir" şeklindeki açıklamasını sürmanşetten yayınladı.

Bu haber üzerine CNN Türk Başak Çubukçu’nun sunduğu programa Selçuk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Orhan Çeker’i canlı yayına çıkararak Habertürk’e müthiş bir gol attı..

Prof. Dr. Orhan Çeker, CNN TÜRK’te Bugün programına canlı olarak katılarak yanlış anlaşıldığını ifade etti.Çeker,  "Olayın odağında kadın var demedim" diyerek  "Eğer kadın tahrik edici davrandıysa dekolte şekilde sokağa çıktıysa erkek sarkıntılık ettiyse suç ortaktır diyorum" şeklinde konuştu.Konuyla ilgili görüşlerini belirten Avukat Aydeniz Tuskan, bir ilahiyatçının bu konuyla ilgili olumlu mesajlar vermesi gerektiği belirtti.

Bu sırada Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süleyman Okudan da CNN TÜRK canlı yayınına bağlandı. Okudan, ’’YÖK Başkanım da bu konu üzerine duyarlı. Beni aradı. Hatta dekan sanmış. ‘Ne biçim dekanın var Süleyman şununla bir konuş’’ şeklinde tepki gösterdiğini ve kendisinin de Prof. Dr. Çeker tarafından yapılan açıklamaya katılmadığını söyledi.  Programda böyle bir bilginin kendisine ulaşmadığını ve gerçeği yansıtmadığını söyleyen Orhan Çeker, üniversite rektörünün yayına bağlanmasıyla şoke oldu.

Programa "Tüm hanımefendilerden üniversitem adına özür diliyorum. Çeker’in açıklamaları kendisini bağlar, üniversitemin görüşü değildir. Bu konuda çok üzgünüm.Konya böyle bir şehir değil, tek bir kişinin sözleriyle bizleri değerlendirmeyin" sözleri damga vurdu.

Habertürk Tv, kendi haberine konu olan Orhan Çeker’in başka bir haber kanalına çıkması karşısında şaşkınlığa uğradı..

Daha sonra 13.00’te yayınlanan Gün Ortası programına Orhan Çeker’i çıkarmak isteyen Habertürk TV, YÖK Başkanının yasağı karşısında yediği golü kalesinden çıkarma şansını yitirdi..

MEDYARADAR- ÖZEL