Polemik & Kulis
04 Şub 2021 16:00 Son Güncelleme: 04 Şub 2021 16:28

CNN Türk'ten ayrılmıştı; başarılı haberci Haber Global'le anlaştı!

Ağustos 2020'de CNN Türk ile yollarını ayıran deneyimli ismin yeni adresi belli oldu.

Genel Yayın Yönetmenliği görevine 2020 yılının son günlerinde Ankara Temsilcisi Tuba Atav'ın getirildiği Azerbaycan sermayeli haber kanalı Haber Global, kadrosuna deneyimli bir ismi yeniden kattı.

Haber Global'den istifa ederek CNN Türk kadrosuna katılan deneyimli isim 7 ay süren maceranın ardından yeniden Haber Global'e dönüş yaptı.

Aykut Türel, bu ay itibariyle Haber Global kadrosuna katıldı.

CNN Türk'te Cumhurbaşkanlığı muhabiri olarak görev yapan Türel, Haber Global'in Ankara Bürosu'nda haber editörü olarak çalışacak.

AYKUT TÜREL KİMDİR?

İzmir Bayındır Sadık Susamcıoğlu Anadolu Lisesi'nden mezun olan Aykut Türel, lisans eğitimini Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde tamamladı. Selçuk Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde yüksek lisans yaptı.

Mesleğe, 2010 yılında Yeni Şafak Gazetesi Ankara Büro'da başlayan Türel, yazılı medyadan televizyonculuğa 2013 yılında TV NET'le geçiş yaptı.

Türel'in meslek kariyerinde bir sonraki adresi 2014 yılında 24 Televizyonu oldu. Bu kanalda Cumhurbaşkanlığı muhabirliği yaptı.

Aykut Türel, mesleki kariyerini Haber Global Televizyonu'nda siyaset koridorlarının perde arkasını takip ederek devam ettirdi ve daha sonra CNN Türk kadrosuna katıldı. Türel, Ağustos 2020'de kanalla yollarını ayırdı.