Televizyon
12 Oca 2014 12:37 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:52

CNN Türk'teki Uludere KJ'si Zaman'ı çileden çıkarttı!

CNN Türk'ün Uludere katliamı ve cemaat konulu iddialara KJ'de yer vermesi Zaman gazetesini çileden çıkarttı

Zaman gazetesi CNN Türk'te yayınlanan Ne Oluyor programında yer alan bir KJ'ye sert tepki gösterdi. Şirin Payzın'ın modere ettiği canlı yayın oturumunda AKP cemaat savaşı tartışılırken Uludere katliamı için geçilen KJ'de katliamın ardında cemaatin olduğu iddiasına dikkat çekilmişti.

BU BİR PROVOKASYONDUR!

Zaman gazetesinin internet sitesinde yayınlanan haberde 24, Ülke TV, TV NET gibi AKP medyası bünyesindeki kanallarda benzer ifadelerin sık sık yer aldığı vurgulanırken CNN Türk'ün de aynı "hataya" düşmesi şaşkınlıkla karşılandı. Zaman, CNN Türk'ün KJ'si için "Bu bir provokasyondur ve izleyici üzerinde telafisi zor algılara yol açmaktadır." dedi.

Zaman gazetesi CNN Türk'deki Uludere ve cemaat KJ'si için şöyle dedi:

Bu tür güdümlü kanallardan farklı bir tutum beklemek zor. Fakat bazen objektif yayın yapan kanallarda da ilginç cinayetler işlenebiliyor. Bunun son örneği cuma akşamı CNN Türk’te Şirin Payzın’ın programında yaşandı. Düzeyli bir tartışmanın sürdüğü programda, Uludere katliamı konuşulurken, ekranın altındaki kırmızı şerit üzerine “Uludere’yi cemaat yaptı” spotu yazıldı. Cinnet ifadesinden başka bir şey olmayan bu cümle, orada beş dakikadan fazla kaldı. Sorumlusu belli bir katliamı, ilgisiz koskoca bir topluluğa yamayıp bunu bir gerçeklikmiş gibi ekranda tutmak, cinayet değilse nedir? Son günlerde bu cinayeti birçok kanal işliyor. Program esnasında ilgisiz bir spot, ekranda dakikalarca kalıyor. Bu bir provokasyondur ve izleyici üzerinde telafisi zor algılara yol açmaktadır.

İşte Zaman'ı çileden çıkartan o KJ: