Polemik & Kulis
30 Nis 2020 14:01 Son Güncelleme: 30 Nis 2020 18:39

CNN Türk’te 'konteyner' kıyımı tam gaz sürüyor! İki ismin daha işine son verildi!

Demirören Medya Grubu’nda konteyner skandalının patlak vermesinin ardından yaşanan ayrılıklar devam ediyor.

CNN Türk’ün A Haber kökenli yeni genel müdürü Murat Yancı skandallarına bir yenisini daha ekledi.

CNN Türk haber merkezinde çalışan 7 muhabir ve 9 kameramanın binaya girişlerini yasaklayan ve otoparkta kurulan konteynerde çalışmaya mahkum eden Yancı, bu olayın patlak vermesinden sonra şimdi de kıyıma başladı.

Olayın duyulması üzerine izne çıkarttığı isimlerden biri olan CNN Türk muhabiri Özgür Deniz Kaya’nın görevine son verilmesinin ardından bugün iki ayrılık haberi daha geldi.

Medyaradar’ın ulaştığı bilgilere göre; CNN Türk muhabirleri Cansel Kiraz ve Zeynep Timurlenk Pozuk’un kurum ile ilişkisi kesildi.

İSTİFA SÜSÜ VERDİLER

Koronavirüs tedbirleri kapsamında firmaların 3 ay boyunca işçi çıkarması yasaklanmıştı. İddiaya göre; Demirören Grubu, bu yasak dolayısıyla muhabirleri istifaya zorladı. Medyaradar'ın kanal kaynaklarından edindiği bilgiye göre, üst yönetim CNN Türk'te çalışan muhabirler Özgür Deniz Kaya, Cansel Kiraz ve Zeynep Timurlenk Pozut'a "Biz işten çıkaramıyoruz. Siz istifa edin, para verelim" dedi ve bu isimlerin 'istifa süsü' verilerek işlerine son verildi.

SOSYAL MEDYADAN DUYURDU

Cansel Kiraz kanalla ayrılığını, "CNN Türk ile yollarımız bugün itibarıyla ayrıldı. Yeni haberlerde buluşmak dileği ile..." diye belirtti.

CANSEL KİRAZ KİMDİR?

Bilgi iletişim mezunu olan Cansel Kiraz, daha önce Hürriyet, Doğruluk Payı, 140journos, DHA gibi kuruluşlarda çalıştı. Cansel Kiraz, 1.5 yıldan fazladır CNN Türk'te muhabirlik yapıyordu.

"YENİ HABERLERDE BULUŞMAK DİLEĞİYLE..." 

Zeynep Timurlenk Pozut ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "CNN Türk ile yollarımız bugünden itibaren ayrıldı. Stajyerliğimden muhabirliğime kadar geçen bu süreçte üzerimde emeği olan tüm abilerime, ablalarıma bin teşekkür. Yeni haberlerde buluşmak dileğiyle..." ifadesini kullandı.

ZEYNEP TİMURLENK POZUK KİMDİR?

Yeditepe Üniversitesi İletişim Fakültesi, Radyo Televizyon ve Sinema (İngilizce)bölümü mezunu olan Timurlenk,  Star Medya Grubu ve Best FM'de görev yaptı. Zeynep Timurlenk Pozuk 3 yılı aşkın süredir CNN Türk'te çalışıyordu.