Medya
19 Ara 2022 14:43 Son Güncelleme: 19 Ara 2022 14:43

CNN Türk’te kan kaybı! Haber Global’le anlaştı! Hangi görevi yürütecek?

CNN Türk’ten ayrılık haberi geldi. Kurumla yolları ayıran deneyimli isim, Haber Globel’le el sıkıştı.

CNN Türk’ten ayrılık haberi geldi. Fırat kalkanı, Zeytin Dalı Harekatı, Bahar Kalkanı ve Barış Pınarı operasyonlarını yerinde takip eden son olarak da Rusya - Ukrayna savaşındaki yayınlarıyla izleyenlerin beğenisini kazanan Mücahit Topçu, Haber Global’le el sıkıştı. Topçu, kanalda İstihbarat Şefliği görevine getirildi.

MÜCAHİT TOPÇU KİMDİR?

1992 yılında Artvin'de doğdu. Atatürk Üniversitesi Radyo TV ve Sinema bölümünü onur derecesi ile bitirdi. Okul hayatı boyunca yerel kanallarda ve üniversite televizyonunda çalıştı.

2014 yılında +1 Televizyonuna girdi. Kısa süre orada çalıştıktan sonra 2015 yılında TVNET'te çalışmaya başladı. Başbakan ve Cumhurbaşkanlığı muhabirliği yaptı. Suriye ve Irak sınırında ve sınır ötesinde haber takibinde bulundu. Fırat Kalkanı, Zeytin Dalı Harekatı, Bahar Kalkanı ve Barış Pınarı operasyonlarını yerinde takip etti.

2020 yılında CNN Türk kanalına transfer oldu. Yurt içinde birçok doğal afet ve kriz anlarında olay yerinden yayınlar yaptı. CNN TÜRK’te Cumhurbaşkanlığı muhabirliği görevini sürdürdü. Bunun yanında kamu diplomasisi, kültür sanat konuları ile de ilgilendi. 2022 yılında Rusya ile Ukrayna arasından yaşanan olayları CNN Türk ekranlarından izleyenlere aktardı.