Polemik & Kulis
30 Eki 2020 13:03 Son Güncelleme: 30 Eki 2020 16:07

CNN Türk'te 22 yıllık bir defter kapandı! 'Farkı fark etti' ve ayrıldı! (Medyaradar/Özel)

Demirören Medya bünyesinde yayın yapan haber kanalı CNN Türk’te şoke eden bir ayrılık yaşandı.

Demirören Medya Grubu'na satıldıktan sonra suların bir türlü durulmadığı CNN Türk'te bir ayrılık yaşandı.

CNN Türk'te İstihbarat Şefliği görevinde bulunan Göksel Göksu,  22 yıldır çalıştığı kanalla yollarını ayırdı. 

Deprem, siyaset ve kent haberleri konularında uzman olan Göksu, Sedat Simavi, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başarı Ödülleri ve Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri'nin sahibiydi.

Başarılı isim 7 aylık iznin ardından CNN Türk'ten ayrılığını sosyal medya hesabından şöyle duyurdu:

Mehmet Ali Birand gibi bir duayenin açtığı CNNTürk şemsiyesinin altında, her biri mesleğin kitabını yazacak donanıma sahip onlarca meslektaşım el ele verdik, önce Türk basın tarihine adını yazdıran CnnTürk'ün bir yılı aşkın süren çalışmaların ardından doğumunu gerçekleştirdik sonra da düştük yolara... Kendi payıma öldürülen genç bir kadının peşinden son kontrol noktasını da geçtikten sonra ulaşabildiğim kuş uçmaz kervan geçmez dağ köylerinde tehdit edildiğim de oldu, sınır boylarında ömür tüketirken insan kaçakçıları tarafından kilometrelerce kovalandığım da! Vızıldayan kurşunların arasında yayın uğruna canımı hiçe saydığım da oldu, ıssız terkedilmiş diyarlarda donma tehlikesi geçirdiğim de...

Her zaman insandı önceliğimiz, hep doğrunun peşinde koştuk... Elimizden geldiğince gerçeği yansıtabilmek için çabaladık. Yine kendi payıma o emek karşılıksız kalmadı. Bir gazeteciye nasip olabilecek mesleğin en saygın ödülleri oldu o emeklerin karşılığı.

Ve şimdi...

Can Yücel'in dediği gibi...

"Farkında olmalı insan...

Kendisinin, hayatın olayların, gidişatın farkında olmalı. Farkı fark etmeli, fark ettiğini de fark ettirmemeli bazen..."

Kısacası 22 yıllık bir defter kapandı, artık @cnnturk'te değilim ve artık yeni şeyler söylemek lazım...

GÖKSEL GÖKSU KİMDİR?

İstanbul'da doğdu. İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği mezunu. Mesleğe, 1982 yılında Havas Yayınevi’nde başladı. Gözlem, Süreç yayınevleri ile Radikal gazetesinde çalıştı. “Rüstem Batum’la 360 Derece” adlı programda görev aldı. Sedat Simavi, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başarı Ödülleri ve Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri sahibi. İngilizce biliyor. İki çocuk sahibi.

1998’den bu yana CNN TÜRK’te muhabir olarak çalışıyor. CNN TÜRK’ten önce, Radikal Gazetesi’nde muhabirlik, “Rüstem Batum’la 360 Derece” programında yapımcılık yaptı, özel bir prodüksiyon şirketinde kısa metrajlı belgeseller hazırladı. İstanbul'da beklenen olası depremde Genel Kurmay Başkanlığı ve 1. Ordu Komutanlığı'nın nasıl bir çalışma yaptığını ilk kez gözler önüne seren "Deprem Taburları"; terörle yoğrulmuş yıllarda köylerini boşaltmak ve bilmedikleri dünyalarda yaşamak zorunda kalanların topraklarına dönüş öykülerini anlatan "Köye Dönüş", Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çocukluk yıllarından başlayarak başbakanlığa uzanan yoldaki öyküsünü, Milli Görüş’ten, muhafazakar demokratlığa uzanan yolda dünüyle, bugünüyle Recep Tayyip Erdoğan'ı, Adalet ve Kalkınma Partisi’nin doğuşunu, “Tek Başına İktidar” adlı belgesellerde topladı.

Gazetecilik yıllarında "İran'da Kadın", "Bağır Komşuların Duysun" başlıklı dizi yazıları ve CNN TÜRK'te yayınlanan "Biz de Kadın Hakkı İstiyoruz" belgeseliyle şiddet mağduru kadınların ve peçelerin altında başkaldıran İranlı kadınların görünmeyen yüzlerini aktardı.

Deprem, siyaset ve kent haberleri konusunda uzman olan Göksel Göksu, güncel belgeseller de hazırlıyor.

TGC Yönetim Kurulu Üyeliği ve TGC Kadın Komisyonu Koordinatörlüğü görevlerini yürütmektedir. 

Ödülleri:

Güneydoğu'da kaçırılan, uyuşturucuyla, hırsızlığa zorlanan, suça itilen çocukların dramını ele aldığı "Güneydoğu'nun Kayıp Çocukları" belgeseli, 2006 Sedat Simavi Ödülü "Haber" kategorisinde övgüye değer bulundu.CNN TÜRK muhabiri Göksel Göksu, "Namlunun Ucundaki Kadınlar" haber dizisiyle Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nden 2010 Başarı Ödülleri'nde "övgüye değer" bulundu.

14. Metin Göktepe Gazetecilik Ödülleri, "Görüntülü haber" ödülüne, 17-22 Ocak'ta yayımlanan "Hizbullah'ın Dünü Bugünü" başlıklı haberiyle layık görüldü. 

Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği tarafından medya alanında "2013 yılı Önder Kadın Ödülü" verildi.

Hazırladığı "Ölüm Yolunda Ezidiler" dizi haber ve belgeseli ile Çağdaş Gazeteciler Derneği'nin seçtiği “Yılın Başarılı Gazetecileri” arasında yer aldı;  "Ölüm Yolunda Ezidiler" ile 2014 yılı “Televizyon Program Ödülü”nü aldı.

Göksel Göksu, 2016 yılında da insan haklarını yaralayan tüm güncel olaylarda gösterdiği duyarlı çalışması, ırk, cins, dil ve etnik köken ayrımı yapmadan gerçeklerin peşinde koşan, sorgulayan, araştıran haberci kimliğinin yanı sıra etik değerlere saygılı haberciliğinden dolayı Hıfzı Topuz Onur Ödülü’ne layık görüldü.