Televizyon
04 Haz 2013 16:20 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:12

CNN TÜRK'E CNNTÜRK EKRANINDA ÇAKTI!

Özgür Mumcu CNN Türk'ün yayınladığı "penguen belgeseli"ni konuk olduğu programda çarpıcı bir dille eleştirdi.

Taksim Gezi Parkında başlayan ve dalga dalga tüm Türkiye’ye yayılan eylemler medya için de bir sınav niteliği taşıyor.

Olayları ancak 5. günden sonra yayınlamaya başlayan ve izleyici tepkilerinin doruğa çıkması sonrasında kurumsal olarak özür dilemeye başlayan kanalların yaşanan olaylara karşı suskunluğu ve varlık nedeni olan habercilik görevlerini yerine getirmemeleri akıllara kazındı.

CNN Türk’te Şirin Payzın gibi olayların doruğa çıktığı sırada canlı yayında olan ve yaşananları elinden geldiği kadar aktaran gazeteciler de var elbette. Dün Payzın’ın konuğu Radikal gazetesi yazarı Özgür Mumcu’ydu. Mumcu Türkiye’nin her yerinde olaylar yaşanırken ve CNN International bile olayları canlı verirken CNN Türk’ün yayınladığı "penguen belgeseli"ni konuk olduğu programda çarpıcı bir dille eleştirdi.

İşte dün Payzın’ın sorduğu soru ve konuğu Mumcu’nun yanıtı:

Şirin Payzın: Özgür Mumcu, hoş geldin. Geçen hafta boyunca Gezi Parkında bir direniş vardı. Bir mesaj verilmeye çalışıldı. Ve o noktada, çevreciler, üniversite öğrenciler, çeşitli platformlar, bu işe hayır diyenler birlikteydi. Hükümetin çıkıp marjinal gruplar dediği insanlar değildi değil mi? Kimlerdi bunlar ne istediler? Ne yapılmalıydı...
Özgür Mumcu: Teşekkür ederim öncelikle. Çağırdığınız için de teşekkür ederim. Bir haber kanalının penguen belgeseli yerine Türkiye’nin hararetli bir şekilde yaşadığı konuyu gündemine taşıması da o kanaldan beklenen bir şeydir. Protestolarda gerçekten çok barışçıl, sokakta görebileceğiniz, kendiliğinden gelişmiş, birbiriyle hiç ilgisiz siyasi kimliklere sahip insanlar, her tür sosyal sınıftan gelen insanlar biraradaydı.