Polemik & Kulis
30 Mar 2019 12:40 Son Güncelleme: 30 Mar 2019 12:53

CNN Türk yeni bir skandala daha imza attı!

CNN Türk, CHP Büyükçekmece Belediye Başkan adayı Dr. Hasan Akgün'ün röportajını yayından kaldırdı.

31 Mart yerel seçimleri öncesinde taraflı yayıncılık nedeniyle eleştirilen ve “gerçek dışı ifadeleri haberleştirdiği” iddiası ile hakkında CNN tarafından soruşturma başlatılan CNN Türk, yeni bir skandala daha imza attı.

"Seçim yasakları"

CNN Türk ekibi tarafından önceki gün Büyükçekmece’de “Seçim Tırı” programına katılan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, Duygu Kaya’nın konuğu oldu. Başkan Akgün’ün yeni dönem projelerini anlattığı röportajın 30 Mart Cumartesi günü saat 11:00 – 11:30 arasında CNN Türk TV’de yayınlanacağı duyurulmuştu. Ancak CNN Türk, somut gerekçe gösteremezken saat 18:00 başlaması gereken “seçim yasağını” bahane ederek röportajı yayınlamadı. Aynı saatlerde Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kağıthane mitingi yayınlandı.

“Hakk’a ve halkıma havale ediyorum”

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, “CNN Türk’te bugün yapacağımı duyurduğum program “yukarıdan gelen baskı” gerekçesiyle durdurulmuştur. “Yukarıdan” ne baskı gelirse geldin, en yukarıda Allah var. Bu baskıları ve bu adaletsizlikleri önce Hakk’a, sonrada halkımıza havale ediyorum” ifadesini kullandı.