Televizyon
05 Eyl 2018 21:41 Son Güncelleme: 24 Kas 2018 02:50

CNN Türk TV haberciliğinin namusunu kurtardı! (Medyaradar/Özel)

Rusya'nın dün İdlib şehrine düzenlediği hava saldırısıyla birlikte gözler Suriye'ye çevrilirken haber kanalları yaşananları stüdyodan izlemeyi tercih etti.

Dünyanın ve özellikle Türkiye'nin gözü kulağı Suriye'nin İdlib kentindeydi. Rus savaş uçakları 22 gün aradan sonra İdlib'e hava saldırısı düzenledi. BM, İdlib için yüksek alarm durumuna geçerken, 'haber kanallarımız neler yapıyordu?' diye baktığımızda uzmanlar yine stüdyoda harita başındaydı. Yani habercilik bir kez daha stüdyoya mahkum edilmişti!

Oysa ki, İdlib, Suriye ile Türkiye arasındaki en büyük sınır kapısı olan Cilvegözü’nün bulunduğu bir şehir.  Esad rejiminin İdlib’e yoğun ve sınırsız bir saldırı yapması demek sınırlarımızda birikecek milyonlarca mülteci demek. Aynı zamanda Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı operasyonları ile alınan mesafenin, sağlanan kontrolün kaybı anlamına da gelebilir. Peki, bu denli önemli bir gelişme söz konusuyken haber kanallarımız neden stüdyodan yayın yapıyordu? Yerinde, sahada habercilik 'ekonomik krize mi, kurban gitmişti?' yoksa, 'habercilik stüdyolara mı, mahkum edilmişti?'

Yeni bir ekiple yoluna devam eden CNN Türk habercilik refleksi ile Tv Haberciliğinin namusunu şimdilik kurtardı. İdlib'ten ilk görüntüleri canlı yayından bizlere ulaştırdı. CNN Türk'ü, bir gün geriden Haber Türk takip etti. Bu iki kanalın yaptığını 'teselli' niyetiyle mesleğimiz adına sevindirici bir gelişme olarak görüyoruz. TRT HABER, NTV, A Haber ve diğerleri İdlib'i stüdyodan takip etmeyi tercih edenler arasındaydı.

Evet görünen o ki mesleğimiz 'hızla kan kaybına' devam ediyor.