Kültür Sanat
08 Oca 2021 17:01 Son Güncelleme: 08 Oca 2021 17:22

CNN Türk sunucusundan ilk kitap: Özgürlüğün Rengi Mavidir

CNN Türk'ün başarılı ekran yüzü Cem Seymen'in kaleme aldığı 'Özgürlüğün Rengi Mavidir-Gitmem, Kaçmam, Pes Etmem' isimli kitabı Destek Yayınları'ndan çıktı.

Halen CNN Türk ekranlarında "Emlak Gündemi" isimli programı hazırlayıp sunan Cem Seymen'in ilk kitabı "Özgürlüğün Rengi Mavidir", Destek Yayınları'ndan yayımlandı.

İşte kitabın tanıtımı

Bu kitap bir otobiyografi kitabı değil! Bu kitapta ekranlardan tanıyıp sevdiğiniz bir kişinin “hayatı şöyle yaşamalısınız” tavsiyeleri de yok! Bu kitap sizlere mucizeler vaat etmiyor!

Bu kitap hem kendi gerçekleriniz hem de ülkemizin gerçekleriyle yüzleşme kitabı! Bu kitapta yakın tarihimizi tüm gerçekliğiyle anlatma cesareti var! Ve bu kitap okurlarına yaşanan tüm bu olumsuzluklara karşın tek bir şey vaat ediyor: Umut!

Cem Seymen kendisini şimdiye kadar ekranlardan takip etmiş tüm sevenlerine şimdi de kitabının satırlarından sesleniyor ve bu ilk kitabıyla hepimizi özgürlüğe davet ediyor. Özgürleşebilmenin yolunu kişisel deneyimlerinden anekdotlarla gösterirken göz ardı edilen ama gelişimimiz için vazgeçilemez olan olguların da altını çiziyor; başta eğitim olmak üzere sanat, edebiyat, felsefe, bilim, teknoloji ve tabii yıllarca önemini kavratmak için mücadele verdiği tarım gibi!

Özgürlüğün Rengi Mavidir öğrenmek isteyen herkesin önemli dersler bulabileceği bir kitap. Üstelik yalnızca bireysel gelişimimiz için değil ülkemiz ve dünyamız için, dünyamızda yaşamın sağlıkla devam edebilmesi için de yapılması gerekenlere işaret ediyor.

Cem Seymen’in okurlarını dirençle, kararlılıkla, bilinçle ilerlemeye çağırdığı Özgürlüğün Rengi Mavidir Destek Yayınları’ndan çıktı.

 

Arka Kapak Yazısı:

Zehirli egoların ülkesinde bu kitabı yazarken kafamda tek gaye vardı. İstedim ki okur yakın tarihin filtresiz gerçeklerini birinci ağızdan öğrenirken hepimizi silindir gibi ezip geçen sistemin aklı, zekâyı, yeteneği, beceriyi yok sayan vasatlığına kendi varlığıyla direnç geliştirmenin yollarını yine kendi içinde bulabilsin.

Abartılı hassasiyetlerin topraklarında var olmaya çalışırken ortalama hayatlara mahkûm bugünkü gençliğin yılgın neferisin. Gençsin ama gençliğini hissedemiyorsun. Umutlarını çalıyorlar, çaresizce seyrediyorsun. Düzen hepimize had bildiriyor çünkü.

“Sesini çıkarma, konuşma, hayal kurma, farklı düşünme, düşünüyorsan da kendine sakla!” diyor. Buna itirazım var benim.

Birey olmak zorundasın. Kimse seni kurtarmayacak. Kimse sana mahkûmiyetlerinin yalan olduğunu göstermeyecek. Uyanacaksın. Başka yolu yok.

Kimse özgürlüğün mavisini elimizden alamaz. Hiçbir güç, hiçbir kudret, hiçbir otorite insandan daha üstün değil. Yeter ki insan kendi gücünün farkına varabilsin.

Sizi özgürlüğe davet ediyorum bu kitapta. Özgürleşmeden mutlu olamayız çünkü. Ezene direnemeyiz. Kendi dünyana döneceksin arkadaş, kaybettiğin özgürlüğü bulup çıkaracaksın.

Motorları maviliklere süreceğin güne kendi emeğinle ulaşacaksın.

Sonrası umut...

Cem Seymen kimdir?

Cem Seymen, Bilkent Üniversitesi Turizm İşletmeciliği eğitiminin ardından kısa bir süre turizm sektöründe çalıştı. Ardından ekonomi gazeteciliği eğitimi almak için gittiği New York'ta "Siyasal Ekonomi" ve "Televizyon Yayıncılığı" eğitimleri aldı. ABC, CBC ve NBC televizyonlarının profesyonel meslek seminerlerine katılan Cem Seymen öğrencilik yılları boyunca New York Başkonsolosluğu'nda da altı yıl boyunca çalıştı.

Türkiye'ye döndükten sonra önce BRT Televizyonu'nda ekonomi muhabiri olarak çalışmaya başladı. Bu kanalda ortaya koyduğu "Hayatın Renkleri" programı ile izleyicinin ilgisini üzerine çeken Cem Seymen'in televizyonculuk alanında ilerlemesi bu şekilde hızlandı ve en sonunda CNN Türk Ekonomi Servisi'ne kadar uzanan bir kariyer yolu inşa etti. Seymen, halen CNN Türk ekranlarında "Emlak Gündemi" isimli programı hazırlayıp sunuyor.