Televizyon
08 Eki 2013 12:05 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 15:41

CNN TÜRK EKRANLARINDA TRAFİK İSYANI! (MEDYARADAR- ÖZEL)

CNN Türk'teki Parametre programına İstanbul'da yaşanan trafik sıkışıklığı damgasını vurdu.

İstanbul haftaya son yılların en kötü trafik karmaşasıyla başlarken CNN Türk'teki Parametre programına trafik sıkışıklığı damgasını vurdu.

Otomobil ve ulaşım çözümleriyle ilgili yazılarıyla da tanınan Posta Gazetesi Ankara Temsilcisi Hakan Çelik canlı yayında izleyicilerin trafiğe isyanının sesi oldu.

Çelik, İstanbul'un trafiğinin "ulusal afet" seviyesine ulaştığını ve şehrin geleceği açısından stratejik tehdit haline geldiğini söyledi.

Programın moderatörü Ebru Baki "Acaba bazı ülkelerdeki gibi trafik bakanlığı kurulabilir mi? diye sorunca Hakan Çelik ilgili bütün bakanlık ve belediyelerin bir araya gelerek olağanüstü tedbirler almaması halinde yakında trafiğin tamamen kilitleneceğine işaret etti ve Moskova, Kahire, Manila gibi şehirlerden örnekler verdi.

Hakan Çelik hükümeti de trafik sorununu "demokratileşme paketi" kadar ciddiye almaya ve çözüm için seferberlik paketi ilan etmeye çağırdı.

Türkiye'de akademisyenlerin ve üniversitelerin trafik sorunlarına çözümlerinin yeterince dinlenmediğinden şikayetçi olan Hakan Çelik İstanbul için trafik çözümlerinin yerel seçimlerin bir numaralı konusu olarak ele alınmasını istedi.

Bu arada Radyo Trafik Genel Yayın Yönetmeni Cezayir Doğan da Hakan Çelik'in çağrılarını canlı yayında dile getirerek başlatılacak trafik seferberliğine bütün basın kuruluşlarının destek vermesini istedi.

İstanbul'da Basın Ekspres Yolu'nda dün akşam saatlerinde meydana gelen bir kazaya müdahale eden ekibe, arkadan hızla gelen bir taksi çarpmış meydana gelen ikinci kazada bir polis memuru ve bir ambulans şoförü hayatını kaybetmişti. 8 kişinin yaralandığı bu kaza nedeniyle havaalanı yolu üzerinde 3 saate yakın sıkışıklık yaşanmıştı.

Başka bir kazada TEM yakınında devrilen bir TIR nedeniyle her iki köprü trafiği de saatlerce kilitlenme noktasına gelmişti.

MEDYARADAR- ÖZEL