Gündem
28 Haz 2010 23:19 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 11:25

CNN TÜRK EKRANLARINDA ŞOK İDDİA: "UYUŞTURUCU İŞİNDE DEVLETİN PARMAĞI VAR!"

Son günlerde çarpıcı açıklamalar yapan Doç. Maya Arakon, iddialarına bir yenisini daha ekledi!

Ekranların dikkat çeken akademisyenlerinden Doç. Maya Arakon, CNN Türk'te yayınlanan 5N 1K'da Cünyet Özdemir'e çok çarpıcı iddialarda bulundu!

Arakon, Yeni Şafak'a verdiği röportajda 'Zengin çocukları şehit olsalardı bu iş biterdi. Teşvikiye Cami'de cenaze kalkarsa, iş adamlarının, bürokratların, paşaların çocukları akrabaları şehit olursa bu sorun çözülür' demişti. Arakon, açıklamalarına CNN Türk ekranlarında devam etti.

UYUŞTURUCU İŞİNDE DEVLETİN PARMAĞI VAR

Doç. Maya Arakon, Birleşmiş Milletler raporlarında Paris'te satılan uyuşturucunun yüzde 85'inin PKK kaynaklı olduğunu belirtirken şok bir iddiada daha bulundu..

Arakon şöyle konuştu:

"Yine aynı raporlarda Türkiye'deki bazı devlet görevlilerinin de uyuşturucu trafiğinden pay aldığı iddia ediliyor.. Bu tez zaten geçtiğimiz günlerde bir komutanın (Biz bölgedeki hareketliliği sezip ateş ettik, ancak yanıt gelmeyince kaçakçı sandık) sözleriyle doğrulanmış oldu.. Madem kaçakçı sanıldı neden ateş kesildi, neden yakalanmadı? İnsan bunları düşünmeden edemiyor."

Cüneyt Özdemir, konuğunun bu sözleri üzerine "Ama bunlar çok ciddi iddialar değil mi?" diye sordu.. Arakon da "Ben demiyorum Birleşmiş Milletler'in raporlarında bu iddialar var" diye yanıt verdi..

EKRANLARDAN ÇEKİLİYORUM!
Arakon, son günlerde sık sık ekrana çıkmasından yine kendisinin rahatsız olduğunu söylerken, bundan sonra ekranlarda konuşmak istemediğini açıkladı.

'Ben sözün de değerini kaybetmemesi adına ekrana çıkmayı çok istemiyorum açıkçası. O röportajdan medyaya yansıyan haber üzerine bir açıklama yapmak için buradayım. Bundan sonra da ekranda görünmek istemiyorum. Yeni bir durum yeni bir gelişme olmadıkça çıkıp çıkıp aynı şeyleri söylemek de anlamsız.'

TEHTİD EDİLİYORUM!
Arakon, Cüneyt Özdemir'in 'tehdit alıyor musun?' sorusuna verdiği cevap da hayli ilginçti.

'Evet tehdit alıyorum. Korkuyorum da bazen. 'Ya sev ya terket, burası Türkiye, sen kimin uşağısın?' gibi milliyetçi şeyler de yazıyorlar. Kimin tarafında olacağım. Barışın yanındayız.'