Televizyon
15 Eki 2015 10:33 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 17:56

CNN Türk ekranlarında skandal sözler: PKK terör örgütü değildir!

CNN' Türk ekranlarında yayınlanan Tarafsız Bölge programında büyük bir skandala imza atıldı.

Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında Ankara saldırısı, yayın yasağı ve IŞİD konuşuldu. Programa Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin PKK ile ilgili söyledikleri damga vurdu.

MHP Milletvekili Uygar Aktan'ın HDP'yi eleştirdiği ve terör örgütü PKK ile arasına mesafe koymadığı eleştirilerine yanıt veren Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, 30 bin insanın katili PKK'yı "silahlı siyasal yapı" olarak tanımladı ve PKK'nın bir terör örgütü olmadığını iddia etti.

Bu sözlere şiddetle karşı çıkan MHP Milletvekili Uygar Aktan ise Avrupa'nın ve ABD'nin bile PKK'yı terör örgütü olarak gördüğünü ifade etti. Sert tartışmanın yaşandığı anlarda CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan da MHP'li vekile destek vererek, "Tahir Elçi'nin anlayışıyla IŞİD'de de terör örgütü diyemeyiz. Bu anlayışı doğru bulmuyorum" dedi. Tahir Elçi'nin ısrarı üzerine stüdyoda tansiyon daha da yükseldi. Ahmet Hakan'ın imdadına ise Taksim stüdyosundan programa bağlanan İsmail Saymaz yetişti. Konuyu yayın yasağına getiren Saymaz stüdyodaki havayı yumuşattı.

Tahir Elçi'nin skandal sözlerine büyük tepki gösteren programın takipçileri CNN Türk'ü mail yağmuruna tuttu. izleyicini tepkisini artması üzerine Ahmet hakan yeniden konuyu Tahir Elçi'nin sözlerine getirerek açıklama yapmak zorunda kaldı. Hakan PKK'nın bir terör örgütü olduğunu söylenenlerin Tahir Elçi'nin şahsi sözleri olduğunu ifade etti.