Televizyon
04 Kas 2020 12:19 Son Güncelleme: 04 Kas 2020 13:09

CNN Türk ekranlarında habercilik skandalı! ABD seçimlerini 'iç mimar' yorumladı!

CNN Türk ekranlarında bugün tam bir habercilik skandalına imza atıldı. ABD tarihinin en önemli seçimlerini ülkede dil eğitimi gören bir içmimarlık öğrencisine yorumlattılar...

ABD’de milyonlarca Amerikalı, dört yıl süreyle görev yapacak yeni başkanlarını belirlemek için sandığa gitti.

Cumhuriyetçilerin adayı 74 yaşındaki Donald Trump, 1992'de George HW Bush'tan sonra görevdeyken seçim kaybeden ilk başkan olmamak için mücadele ederken, 77 yaşındaki eski başkan yardımcısı Joe Biden seçimin sonunda yeniden Beyaz Saray'a dönmeyi bekliyor.

ABD tarihinin en kritik seçimi yaşanırken Türk medyasında da 'uzman konuk' skandalı patlak verdi.

CNNTürk ekranında ABD seçimlerini yorumlayan ciddi uzmanların yanında canlı bağlantı gerçekleştirilen Akasya Yaşaroğlu isimli genç kızın iç mimarlık öğrencisi çıkması mesleki bir skandal olarak yorumlandı.  

Dil eğitimi için ABD’de bulunan 24 yaşındaki iç mimarlık öğrencisi Akasya Yaşaroğlu, ABD tarihinin en önemli seçiminde CNN Türk’ün bağlanarak bilgi aldığı isim oldu. 

Dünyanın en önemli seçimi olarak değerlendirilen Trump-Biden arasındaki yarışta ekrana getirilen Akasya Yaşaroğlu’nun mesleki tecrübesi merak konusu olurken “ABD’de bağlanacak gazeteci mi yoktu?” sorusu da soruldu. 

A HABER KEBABÇIYA YORUMLATMIŞTI

Geçtiğimiz yıl Türkiye'de yapılan yerel seçimlerde de A Haber buna benzer bir skandala imza atmıştı. Ekrem İmamoğlu'nun aday olduğu İstanbul seçimlerinde usulsüzlük olduğunu ileri sürerek canlı yayına 'ABD seçim analisti' diye Kenan Demir isimli biri çıkartılmış, Demir ABD seçimlerinde yapılan usulsüzlükleri ve oyların sayımını anlatmıştı. Ancak Kenan Demir'in ABD'de North Carolina'da kebap işleten mekanın sahibi olduğu ortaya çıkmıştı.

RAFET EL ROMAN İLE OLAN MAGAZİN HABERİ 

Öte yandan Akasya Yaşaroğlu’nun magazin dünyası tarafından tanınan bir isim olduğu da ortaya çıktı. Magazin habercilerinin yakından tanıdığı genç kadın daha önce Rafet El Roman’ın kendisine gönderdiği özel mesajları paylaşarak ifşa etmişti. Kendisinden 27 yaş büyük Rafet El Roman’ın özel mesajlarını ifşa eden Akasya Yaşaroğlu o dönem magazin basınının markajına girmişti.