Medya
03 Mar 2022 21:33 Son Güncelleme: 04 Mar 2022 07:44

CNN Türk ekibine Ukrayna’da silahlı saldırı! ‘Askerler ‘Giremezsiniz’ dedi…’

Lviv'den yolan çıkan CNN TÜRK aracı, Kiev yakınlarında saldırıya uğradı.

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları devam ederken Lviv'den yolan çıkan CNN TÜRK aracı, Kiev yakınlarında hedef alındı.

Araç lastiklerine ateş açılan ekibin, konvoy ile birlikte geri döndükleri bilgisini veren CNN Türk spikeri Hande Fırat, muhabir Samet Güner ve kameraman Caner Emre Kınacı'ya ulaşılamadığını da belirtti.

Hande Fırat, canlı yayında şu bilgileri aktardı:

"Lviv'den Kiev'e giden CNN Türk ekibinin aracına Kiev yakınlarında ateş açıldı. Aracın lastiklerini isabet aldığı, konvoydaki diğer araçlarla geri dönüyorlar bilgisi var. Ekipte Samet Güner ve kameraman Caner Emre Kınacı var.

Aracın lastiklerine isabet almış, iki lastik patlamış. Konvoyda diğer araçlarla Kiev'e giremeden geri döndükleri bilgisi var.

Konuşan arkadaşımızın söylediği, 'Ne yapacaklarını bilmiyorlardı, konvoyla geri dönüyorlardı. Hat koptu.'

Şimdi Samet'e de Emre'ye de ulaşmaya çalışıyoruz. Editör arkadaşlarımızla yazışıyoruz. Allah korusun ama herhangi bir kötü bir durum var mı yok mu... Belli ki CNN Türk'ten İdris Arıkan ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişler. Bugün yola çıkmışlardı."

İLERLEYEN SAATLERDE EKİBE ULAŞILDI

İlerleyen saatlerde ekipten iyi haber geldi. Samet Güner ile konuştuğunu söyleyen CNN Türk muhabiri Mücahit Topçu, şu bilgileri aktardı: "Kendisi ile konuştum, durumlarının iyi olduğunu ifade etti. Lastiklerini yaptırmak için bir noktaya gittiklerini ve geceyi güvenli bir yerde geçireceklerini belirtti."

“PATLAK LASTİKLE 20 KİLOMETRE GİTTİK”

CNN TÜRK’te Hande Fırat’ın Gece Görüşü programına canlı bağlanan Güner ve Kınacı, dehşet anlarını anlattı:

Kınacı, “Kiev sınırına 50 km kala büyük bir noktada askerler tarafından durdurulduk. Dediler ki ‘Kiev kapalı, gidemezsiniz’  Türkiye’den geldiğimizi, gazeteci olduğumuzu söyledik. İngilizce bilmedikleri için iyi anlaşamadık. İnternetimiz olmadığı için translate edemedik. Bizim arkamızda bir konvoy daha vardı 3 kişi ayrılmadan gidin dediler. Daha önce bir hava saldırısı olmuştu. Bize ateş açıldı. Nereden geldiğini bilmiyoruz ama uzaktan geldi. Bizi tek koruyan köprü üzerinde olduğumuz için set bariyerleri vardı. Bizi onlar korudu. Şarapnel arasından geçerken tekerleğimiz patladı. Patlak lastikle 20 km kadar gittik. Patlak lastikle giderken benzinci bulduk, elektrik su yok. Ben 2 tane lastik patladı zannettim. Çevrede terk edilmiş, patlamış arabalar vardı. Düşüncemiz şuydu; terk edilmiş bir tane arabadan jantları alıp devam etmekti. Ve biz bir şekilde lastiği değiştirdik. Şimdi güvenli bir şekilde geldiğimiz yoldan devam ediyoruz. Camlara TV yazısını yazdık. Şimdi iki seferdir arama yapan, yani serbest dolaşan askerler bizleri kontrol etti. Şu an güvendeyiz Hande Hanım. Bizim tek problemimiz araba bulup, 2 tane lastiği değiştireceğiz. İkinci önceliğimiz de güvenli bir yer bulacağız” dedi.

“ATEŞ EDENLER YÜZDE 99 UKRAYNA ASKERİ”

CNN TÜRK muhabiri Samet Güner ise şunları söyledi:

“Çok iyiyiz. Çok şükür bir tarafımıza bir şey gelmedi. Ukraynalı askerler kontrol noktasından iki İtalyan araçla bizi gönderdiler. Kiev’e girebilirsiniz dediler. 3 arabaydık.

Kiev’e 50 km kala önümüzde 30-40 metre ileride konvoydan bir araç vardı. Bir anda ateş açılmaya başlandı. Allah’tan üzerimizde çelik yeleğimiz vardı. Şimdi daha güvenli bir nokta bulmak için, Kiev’den daha uzak bir noktaya gidiyoruz. Boriska’ya doğru gidiyoruz.

Şu an Stavichya’dayız. Lviv’e gidiyoruz. Sol ön lastiğimiz şu an sıkıntılı. Artık Kiev’den uzaklaştık. Çok şükür ateş açılan yerin dışında başka bir taraftan ateş açılmadı. Yüzde 99 bize ateş açanlar Ukraynalılardı. İletişimsizlik yüzünden.. Kontrol noktalarında diğer askerler kontrol noktalarına haber veriyor. Buranın kontrolü Ukrayna askerlerinde.

Yol üzerinde bir kaç tane ateş açılmış araçlar gördük. Yanlarından geçtik. Şu an çok fazla terk edilmiş araçlar var. Onlardan birini alıp yolumuza devam edeceğiz.

Kimseyi rahatlatmak için demiyoruz. Çok sıkıntılıydı. Emre abiyle sırtımızı birbirine verdik. Eğildik. En güvenli yere geçmeye çalıştık. Arayanlar var. Biliyoruz endişelendi herkes. Merak etmeyin. Şimdi de bir benzin istasyonu bulduk.”