Gündem
20 Kas 2015 09:15 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 18:11

CNN muhabiri tweet attı, işten uzaklaştırıldı!

CNN, ABD Temsilciler Meclisi'nin mültecilerle ilgili kararını sosyal medyada eleştiren muhabirini iki hafta açığa aldı.

Amerikan CNN televizyonu, ABD Temsilciler Meclisi'nin Suriyeli ve Iraklı mültecilerin ülkeye kabulünü zorlaştıran maddeler içeren yasa tasarını kabul etmesi üzerine sosyal medyada "Özgürlük Heykeli ıstırap içinde başını eğdi" mesajını paylaşan muhabirini, iki hafta açığa aldı.

Amerikan medyasında yer alan haberlere göre, Suriyeli ve Iraklı mültecilerin ülkeye kabulünü zorlaştıran maddeler içeren tasarının kabulünün ardından CNN muhabiri Elise Labott, sosyal paylaşım ağı Twitter'daki hesabında, "Meclis, Suriyeli mültecileri sınırlayan tasarıyı kabul etti. Özgürlük Heykeli ıstırap içinde başını eğdi" mesajını yazdı.

MESAJI YÜZLERCE KİŞİ PAYLAŞTI

Labott'ın mesajı kısa sürede yüzlerce kişi tarafından paylaşıldı. Bunun ardından CNN yöneticilerinden biri, ABD basınına, kanal yönetiminin Labott'ı iki hafta açığa aldığını söyledi. CNN televizyonu ise konuyla ilgili henüz kurumsal bir açıklama yapmadı.

TARAFSIZ OLMADIĞI GEREKÇESİYLE ELEŞTİRİLERE DE MARUZ KALDI

Labott, mesajı nedeniyle Cumhuriyetçileri eleştirdiği ve tarafsız olmadığı gerekçesiyle bazı tepkilerle karşılaşmış, birçok kişi ise CNN muhabirine destek vermişti. Temsilciler Meclisi'nde Suriyeli mültecilerin ülkeye alınmamasını talep eden Cumhuriyetçi milletvekilleri tarafından sunulan ve bazı Demokrat üyelerin de destek verdiği yasa tasarısı 137'ye karşı 289 oyla kabul edilmişti.