Polemik & Kulis
21 Ara 2016 11:19 Son Güncelleme: 23 Kas 2018 22:17

CNN: “Burhan Özbilici kahraman bir gazeteci”

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un, katıldığı bir sergide düzenlenen suikast sonucu öldürülmesi tüm Dünyanın gündeminde.

Ankara’da Çevik Kuvvet Amirliği’nde görevli polis memuru tarafından öldürülen Karlov’un arkasından kalleşçe öldürülüşüne tanıklık eden gazetecilerden Amerika merkezli Associated Press Ajansı’nın (AP) foto muhabiri Burhan Özbilici, CNN televizyonuna yaşadığı dehşeti anlattı.

Medyanın emektar ismi, korkusuzca tarih kitaplarına girecek fotoğrafları nasıl çektiğini anlatırken, Karlov'u vuran saldırganın silahını ateşlediği sırada bağırmasını ilk anda anlayamadığını, “acaba Rusça bir şeyler mi diyor?” diye düşündüğünü söyledi.

Burhan Özbilici, olay anında sergi salonunda bulunuşunu aktarırken, “takip ettiğimiz sıradan bir etkinlikti" dedi.



Özbilici, "Hala şoktayım. Şahıs silahını çıkardığında bunu bir tiyatro sandım. Ama tabii değildi. Bir an sonra Rus büyükelçi yerdeydi ve saldırgan bize silah doğrultuyordu. Slogan atıyordu. Büyükelçiyi en az bir kez daha yakın mesafeden vurdu ve fotoğraf çerçevelerinden bir kaç tanesini kırdı. Sanırım en az 8-9 el ateş etti. Konuklar kendilerini sütunların arkasına, masaların altına attı. Fotoğraf çekebilecek bir pozisyondan yaşananları fotoğrafladım." dedi.



CNN spikeri, Burhan Özbilici ile röportajın ardından, “Cesur ve kahraman bir gazeteci” ifadesini kullandı.